Pagina's

woensdag 27 november 2013

Sinterklaas nailart


Jaaaa de Sint is weer in het land.
Gelukkig is zwarte Piet ook mee want er was aardig wat ophef over ons traditionele kinderfeest.
Omdat ik al jaren fan ben van de Sint en zijn hulpjes en niet te vergeten Americo laat ik jullie zien hoe ik deze nailart heb gemaakt.
Dit keer heb ik gebruik gemaakt van acrylverf wat net even wat makkelijker tekent dan lak.
We beginnen met ontvette nagels, anders blijft de lak niet mooi zitten. Haal er vluchtig even een watje met remover over. Nu breng ik een laagje base coat aan om de nagel tegen verkleuring te beschermen en de lak goed te laten hechten.


De Sally Hansen Xtreme wear 4860-50 Hot Red lak geeft  in 1 laag een prachtige dekking.Bij de Xenos kun je heel voordelig acrylverf kopen, ze hebben grote tubes of een klein setje met verschillende kleuren.

Het tekenen vergt even wat oefenen.
Wat wel een voordeel is van acrylverf is dat je het na en mislukte nagel of een uitschieter er gewoon af kan wassen en opnieuw kan beginnen.
Eerlijk gezegd is dit mijn eerst poging en met wat oefenen zul je mooiere resultaten behalen.Helaas is bruin met rood niet erg opvallend waardoor de zak van Sinterklaas een beetje wegvalt.

Als de acrylverf goed is opgedroogd kun je er nog een keer overheen om kleuren als geel een beetje bij te werken. Ook de staf van de Sint heb ik nog even een gouden glittertje gegeven.

Om de nailart te beschermen heb ik met een paar snelle streken een topcoat aangebracht doe dit snel anders vervaag je de acrylverf.Dus Sinterklaas en Piet, kom maar snel langs om mijn schoen te vullen met nieuwe lakjes!Heb je al eens acrylverf op je nagels gebruikt?1 opmerking:

Reacties zijn van harte welkom! Vind het erg leuk als je een berichtje achterlaat.