Pagina's

zaterdag 8 maart 2014

Lentekriebels

 
Het zonnetje schijnt, de madeliefjes komen al in het gras, de merels fluiten 's ochtends weer. De lente komt eraan. Met het aanbreken van het nieuwe seizoen en de pasteltinten die in make up en nagellak terug te vinden zijn kan ik me niet meer bedwingen.

Omdat de zon nu zo vrolijk schijnt wil ik ook echt iets met de lieve lakkleurtjes doen.
Omdat de pasteltintjes in alle kleuren van de regenboog te verkrijgen zijn is deze nailart niet moeilijk te maken. Je neemt pastel lakjes en een sponsje.
 
 
Zelf kon ik niet echt kiezen dus heb gebruikt gemaakt van: groen, blauw, roze, paars, wit en geel.
Je kunt met 2 of 3 kleurtjes al een leuke mix maken.


Begin met schone, gereinigde nagels en zorg dat je nagelriemen zijn teruggeduwd.


Laat een druppel nagellak op een papiertje, oud bord of een daarvoor bestemd plaatje vallen en dep je sponsje erin, doe dit een paar keer zodat je niet in een keer een dot op je nagels hebt zitten en stempel ermee op je nagels. Als er niet genoeg meer vanaf komt dep dan weer je sponsje in een druppel lak op dezelfde plek.
 


Herhaal dit met de andere kleurtjes die je wilt gebruiken en draai iedere keer het sponsje een beetje, je kan het gehele sponsje voor de nailart gebruiken.
 


Voor een sponsje kan je een make up spons gebruiken, een schuursponsje (de zachte kant) of de sponsjes speciaal hiervoor. Deze kan je kopen bij Kruitvat van Essence of een nailart webshop bezoeken.
De sponsjes zijn ook her te gebruiken. Hiervoor giet je een beetje remover in een kommetje en laat het sponsje volzuigen, knijp hem een paar keer uit tot hij schoon is en laat drogen.
 
 
Zo ziet het er nog niet netjes uit.
 
 
Voor het reinigen van de randjes om je nagel kun je gebruik maken van een wattensstaafje of kwastje in remover gedept.
Of je gebruikt een remover pen, deze is van kruitvat eigen merk en werkt prima. Andere merken hebben deze pen ook en kan soms zelfs naar aardbeien ruiken.
 
 
De nailart is nog een beetje bobbelig en een wollen trui blijf je dan ook aan hangen (heb je gelijk de fur look).
 
 
Een topcoat doet zoveel voor je nailart! Je nagels krijgen een mooie shine, je nailart is beschermd en de kleuren vloeien nu mooi in elkaar over.
Investeer in een goede topcoat. Dit hoeft niet te betekenen dat ze duur moeten zijn. Het is wat je zelf prettig vind. elf gebruik ik het liefst de topcoat van Konad, deze heeft een andere geur dan andere topcoats, haalt de kleuren op en brengt makkelijk aan zonder strepen te treken over je nailart.
 

Gelukkig zal de zon zich vaker laten zien aankomende tijd dus er komen meer lenteachtige nailarts aan!


Wil je graag een bepaalde nailart zien laat het me vooral weten.6 opmerkingen:

Reacties zijn van harte welkom! Vind het erg leuk als je een berichtje achterlaat.