Pagina's

zaterdag 29 maart 2014

Maak je voeten zomerklaar

 
 
De lente is er, we hebben meteen een record gehad op de eerste lentedag met temperaturen boven de 20 graden. Binnenkort kunnen we onze voeten weer in open schoentjes of peeptoes steken.
Maar de winter hebben je onderdanen zich verstopt in laarzen en er zullen veel meiden zoals ik zijn die ze een beetje hebben verwaarloosd.
Tijd dus om ze te pamperen en toonbaar te maken.

 
Wat je voeten erg zullen waarderen is een fijn voetenbad, pak een teil vul deze met warm water en ontspan. Je kan een bruisbal toevoegen, helaas waren die van mij net op maar een warm badje is al heerlijk.
 
 
Ik heb mijn voeten erin gehouden tot het water kouder was. Nu de voetjes geweekt zijn kun je makkelijker de nagelriemen terugduwen. Doe dit voorzichtig en zonder druk uit te oefenen.
 
 
Elke voet heeft eeltvorming, een natuurlijke beschermlaag op belastende punten. Helaas kan dat ruw als schuurpapier aanvoelen en ook droog dus ga aan de slag en verwijder de bovenste laag.
Op deze afbeelding zie je de Micro Pedi, een immitatie Ped Egg en een eeltvijl.
 
 
Omdat mijn voeten te zacht zijn voor de Ped Egg ben ik begonnen met de eeltvijl.
 
 
Nu het meest harde eelt eraf is vind ik de Micro Pedi een makkelijk hulpje om het wat zachter te maken. Het is gewoon een vijl op een rolletje dat met batterij aangedreven wordt.
 
 
Voeten voor eelt vijlen.
 
 
 Voeten na eelt vijlen.
 
 
Smeer ze in met een lekkere crème, dit kan speciale voetencrème zijn of een tube handcrème of bodylotion (bodybutter). Blijf vooral zitten voor je glibberend over de vloer gaat.
 
 
 
 
Nagels knippen is niet het beste wat je kunt doen maar ander moet ik wel veel wegvijlen. Ik knip dus een stukje af en de rest vijl ik.
Knip altijd je nagels recht af, dit voorkomt veelal ingegroeide nagels.
 
 
Alle eventuele haakjes veroorzaakt door het knippen vijl ik weg met een glasvijl, die kun je na gebruik afspoelen. Wel zo hygiënisch en zelf gebruik ik alcohol en laat de vijl aan de lucht drogen.
 
 
Je kunt je voeten voorzien van een mega knalkleur, rood is bijvoorbeeld erg geliefd of je lakt de nagels naturel. Verwijder wel eerst met een watje met remover eventuele vijlresten en crème.
 
 
Omdat mijn witrandje een rare vorm heeft ga ik voor een French pedicure.
Een striper werkt prima en er zijn ook lakstiften waarmee je hetzelfde kunt bereiken.
 
 
Nog een laagje glanzende lak en je voeten kunnen weer gezien worden.
 
De nagels van je voeten groeien niet al te hard en ik kan weken met een French pedicure doen.
 
Nu je de ergste klus hebt geklaard is het een kwestie van bijhouden. Onder de douche kun je een puimsteentje gebruiken voor het eelt en voor je gaat slapen kun je de voetjes van een dikke laag crème voorzien en katoenen sokken aantrekken. Zo heb je 's morgens babyzachte voetjes.
 
Dus dames, ik hoop dat ik jullie gestimuleerd heb dit klusje juist nu te doen, dalijk is het die ene dag dat je die open schoentjes aan wilt en ben je er helemaal klaar voor!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

6 opmerkingen:

 1. Wat een fijne uitgebreide foto tutorial en handige tips! Zelf hebben wij ook zo een voetenbadje, echt super fijn is dat <3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk artikel! Ik ga zelf om de ongeveer 6-8 weken naar de voetpedicure. Het enige wat ik zelf doe is mijn nagels lakken en soms een crème smeren.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk artikel! Ik moet mijn voeten altijd wel echt bijhouden, dus ik scrub ze regelmatig en gebruik ook vaak crème.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik probeer mezelf minstens om de week een DIY pedicure te geven. Voetbadje, eelt weghalen, nagels knippen en vijlen, cremetje.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, voeten worden vaak vergeten. Maar zeker in de zomer is het echt een must om ze mooi en poezelig te houden!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ja dit moet ik ook gauw weer eens doen! ik denk morgen! bedankt voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn van harte welkom! Vind het erg leuk als je een berichtje achterlaat.