Pagina's

zaterdag 7 juni 2014

Barry M lakjes


Tijdens mijn shopweek in Londen had ik een flinke wishlist bij me. Bovenaan die wishlist stonden een aantal lakjes van Barry M. Menig nagellak liefhebster heeft wel een Barry M lakje in haar stash en tot nu toe ben ik nog geen negatieve review tegengekomen en weet nu waarom.


Er is niets negatiefs over de lak te zeggen. Als er iets negatief is dan is het de slechte verkrijgbaarheid maar daar kan de lak niets aan doen. De kleurtjes zijn fantastisch, goed dekkend, prijs is niet belachelijk en blijft ook nog eens supergoed zitten.

Omdat ik ze perse wilde swatchen terwijl het bakken uit de hemel goot zijn de foto's aan de donkere kant, mijn excuses hiervoor.


Dit eerste lakje heet Sugar Apple, een mintgroen zacht kleurtje uit de Gelly Hi-Shine collectie.
Voor een eerste laag met zo een lichte kleur was ik al een beetje verbaasd.


Na 2 laagjes dekt Sugar Apple perfect. De droogtijd is redelijk en ook het kwastje is prettig lakken.


Hallo Peach Melba! Deze stond hoog op het lijstje omdat ik graag een zalmkleurtje wilde hebben. Catrice Salmon & Garfunkel vind ik het mooist maar er is niet meer aan te komen en deze komt het dichtst in de buurt denk ik. Heb je een tip voor een vergelijkbaar lakje laat het me alsjeblieft weten.


Met 2 laagjes helemaal in de wolken met het resultaat. Romig zalm met een shiny fimish ook al is het geen gelly lakje.


Duchess is een lakje uit de textured nail effect collectie. En hoe bizar lakt Duchess, heb een liefde voor liquid sand lakjes en tuurlijk lakken ze anders maar ik voelde bij de eerste streek al verschil. Een soort weerstand alsof je gewoon echt zand aan het lakken bent. 


Duchess dekt met 1 laagje niet volledig maar 2 laagjes schitteren ervanaf.
De lak is oud rose paarsachtig met zilveren glitters. 


De tweede effect lak is Lady, ook weer een liquid sand wit met heel veel fijne glittertjes. 
1 laag dekt nog niet maar als je een mooi witrandje hebt (die van mij zijn niet recht) zou het niet misstaan.


Lady is met 2 lagen dekkender maar alsnog zie je de nagelrand erdoor. Een liquid sand lakje brengt al wat dikker aan dan gewone lak en 3 laagjes zou heb wel dekkend maken maar dat heb ik nog niet geprobeerd.


Van de instant nail effects collectie nam ik deze goudkleur mee. Zilver stond ernaast en ondanks dat ik al verschillende gouden lakjes heb kon ik de verleiding niet weerstaan. Gelukkig maar want ik heb nooit eerder zo een prachtige dekking gehad met goud.
Al na 1 laag volledig dekkend, sneldrogend maar tijdens het lakken kun je blijven corrigeren gelukkig. Goud is echt een moeilijke kleur en ondanks de strepen ziet het er van een afstandje heel egaal uit.


Wat ik als nagellak liefhebber van de daken wil schreeuwen is topcoat!
Ook met een nailart kan het een redding zijn. Het hoeft niet altijd maar vaak gaat het wel op. 
Ik hoor nog weleens roepen dat een topcoat geen toegevoegde waarde heeft. Nou en of van wel! 
Omdat de schitterende gouden lak strepen vertoont ondanks zorgvuldig lakken heb ik een topcoat gepakt. Wat een verschil maakt dit he? De strepen zijn zo goed als verdwenen!


Als laatste een topcoat met confetti nails effect. Marchmallow heeft lichtroze confetti staafjes Die je zonder basiskleur niet echt ziet vandaar dat ik koos voor zwart als basis waar ze leuk op uitkomen. Natuurlijk ga ik nog andere basiskleuren testen met Marshmallow als topcoat.


Omdat ik er meerdere heb getest kan ik wel zeggen dat de kwaliteit heel goed is, deze lakjes kun je langer dan 4 dagen dragen zonder schade. Zelf heb ik met gewoon gebruik een paar lakjes 6 dagen opgehad voor ze gingen chippen en dat zonder topcoat.

De gouden lak vind ik echt een toppertje en ben ook zeer te spreken over de andere kleurtjes die ik mee heb genomen. De topcoat vind ik het minst bijzonder en ga zeker meer lakjes aanschaffen. Helaas kon ik niet alle lakjes van mijn wishlist schrappen omdat ze uitverkocht waren. Kingsland Road wil ik nog graag bemachtigen. Ook is er net een nieuwe matte collectie uitgebracht.

Als je in Londen deze lakjes wil aanschaffen let dan goed op de aanbiedingen, Boots had er 2 voor £
7 terwijl Barry M bij Superdrug £ 2.99 waren en 3 voor de prijs van 2, dat scheelt nogal.

In Nederland is Barry M in verschillende webshops te vinden en de winkels van River Island tussen de € 5 en € 6.

Heb jij een favoriet van bovenstaande lakjes of heb je nog een andere Barry M lak als topper?

15 opmerkingen:

 1. Mooie lakjes! Ik heb eigenlijk haast geen Barry M lakjes...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hele mooie lakjes! Vooral de eerste vind ik mooi

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtige lakjes! Ik heb er zelf nog geen van Barry M, maar vooral Sugar Apple en Peach Melba vind ik wel erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb er 3 en daar ben ik erg tevreden over, snel meer kopen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke lakjes! De confetti topcoat is mijn favoriet ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ohhhhh dat blauwe lakje is zo gaaf! En ik blijf het zeggen, wat héb je toch prachtige nagels! ღ

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een toffe lakjes! Geen enkel minpuntje! Dat klinkt onwijs top!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtige lakjes! Die lichtblauwe vind ik supermooi

  X Sara

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wauw, ze zijn zo mooi! Vooral die blauwe vind ik prachtig, zo heerlijk zomers <3

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een mooie lakjes! Vooral de eerste 2 vind ik prachtig :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ze staan absoluut op mijn wishlist!! En ga ook een aantal halen... In September in Londen of ik bestel ze online als ik niet langer kan wachten. Vind de eerste 2 het mooiste!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Peach Melba is leuk. Al is die gouden kleur ook wel erg speciaal.

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn van harte welkom! Vind het erg leuk als je een berichtje achterlaat.