Pagina's

zaterdag 9 augustus 2014

Eeltsokken Kruidvat review

De laatste tijd worden we vaak aan onze onderdanen herinnerd. Als het niet de geweldige Pedi Spin van JML is dan is het de peperdure velvet smooth express pedi van Scholl wel. Ook de eelt en kloven cremes zie ik vaak voorbij komen in een reclame blok. Omdat ik juist niet gevoelig ben voor die recames sla ik een heel andere weg in met deze eeltsokken van Kruidvat eigen merk.Afgelopen lente kwam ik al met een artikel hoe ik mijn voeten verzorg en daar gebruik ik al jaren mijn Micro Pedi voor. Dit apparaat is niet al te duur en werkt ook nog eens fijn. Er is zelfs een nieuwe versie uit voor echt eeltige voetjes en gelukkig kan ik de losse vijlstaven ook gebruiken in mijn oudere versie.

De Pedi Spin van JML heb ik ook in mijn handen gehad en mijn mening is dat het een goedkoop prul is en dat je dus voor € 14,99 veel te veel hebt betaald! De ronddraaiende schijf verminderd flink rotatie bij aanraking van je voeten omdat er een zwak motortje in zit.
De producten van Scholl ben ik wel altijd enthousiast over geweest maar € 40 heb ik er niet voor over omdat mijn Micro Pedi zo fijn werkt.

Toch heb ik mijn Micro Pedi even aan de kant gelegd om de eeltsokken te proberen.

Kruidvat beloofd:


Met de instructies in de hand ga ik aan de slag.

Maar eerst even de onsmakelijke foto's (sorry) van mijn voeten voor de behandeling.

Dat waren ze weer.


In de doos zitten de sokken nogmaals in een zak verpakt. De zak kun je makkelijk openscheuren.


Eigenlijk verwachtte ik witte sokken maar ze zijn transparant en er zit een flinke hoeveelheid gel in.

De gebruiksaanwijzing geeft het volgende aan:

 1) Reinig en droog de voet, haal de sok uit de verpakking en knip de sluiting open. 
 2) Steek de voet in de sok, en zorg daarbij dat de gel de voet overal raakt. Trek de rode dubbelzijdige strip los en plak de opening van de sok dicht ( door er gewone sokken over te dragen wordt de gel dicht tegen de huid gedrukt).
3) Draag de sokken gedurende 1 uur.
4) Was de voeten met warm water om de resterende gel te verwijderen.
5) Na 5-7 dagen vallen de harde huidstukjes er geleidelijk af. Dit vervel process kan ongeveer 1-2 weken duren*. Er kan veel huid loskomen, maar dat is normaal. Probeer de huid niet zelf los te trekken gedurende deze periode.

*Voeten elke dag weken in heet water, voor het beste resultaat.

Gelukkig kom ik net uit de douche dus schoner kunnen mijn voetjes niet zijn.


Lekker is anders hoor, in een ritselende zak met koude gel.


Dichtplakken maar.


Om het helemaal af te maken gewone sokken erover .
En nu een uur vol maken. In de tussentijd moest ik een paar keer lopen en dat is echt of je op een andere planeet loopt. De zak ritselt alsnog en het voelt gewoon heel zompig aan, beetje vergelijkbaar met waterschoentjes in zee.


Na een uur de boel uitpakken en afspoelen.
Even een tip die Kruidvat is vergeten: haal je nagellak eraf want de gel tast ook je lak aan.

Direct na de behandeling is dit het resultaat.

Haha, nee ik heb niet de voor en na foto's door elkaar gehaald maar het ziet er volgens mij erger uit.
Dus na een uur voelen ze echt niet direct zacht aan!

Omdat ik de gebruiksaanwijzing echt helemaal goed heb opgevolgd heb ik tussentijds ook foto's gemaakt. 


Het eelt laat inderdaad op bepaalde plaatsen los maar je mag niet aan de vellen trekken.

Op de zijkant van de verpakking is nog een waarschuwing:

Let op: gebruik gedurende dit vervellingsproces geen lotion/crème.

Waarschuwingen: Buiten bereik van kinderen houden. Niet voor gebruik bij kinderen onder de 16 jaar. Houdt de voeten in staande positie om te voorkomen dat de gel uit de sokken loopt. Let extra po bij rondlopen tijdens het gebruik want dit kan glibberig zijn. (En pas op ogen slijmvliezen/overgevoeligheid blablabla). Ook mag je tijdens het vervellingsproces niet de zon in, of met hoge zonnefactor insmeren.

Vind dit nogal dubbel want eerst mag je ze niet insmeren en dan moet je met SPF aan de gang.

Op de voorzijde van de verpakking staat: snel en effectief bij eelt

Nu duurt het vervellingsproces 2 weken (huh snel?). 

Na 2 weken zien mijn voeten er nou niet echt ready to go uit voor open schoentjes hoor.
Conclusie: Het werkt niet. 
Snel en effectief kunnen ze wat mij betreft achterwege laten. 
Met 2 weken heb je een heel mager resultaat maar het product zou snel zijn door na een uur al zijdezachte voetjes te hebben en zo in je open schoentjes kan stappen.

Deze eeltsokken zijn verkrijgbaar bij Kruidvat voor €8,99 per paar.

Ik ga nu even aan de slag met mijn wel werkende Micro Pedi en een lekkere crème.


Follow on Bloglovin

21 opmerkingen:

 1. Het ziet er inderdaad erger uit dan voor de behandeling. Jammer, was toch mooi geweest als het had gewerkt. Ik doe wekelijks mijn voeten extra verzorgen. Ik heb nu een eeltvijl maar dat duurt zo lang. Toch eens kijken voor iets anders. Maar ik ga ook echt geen €40,00 euro betalen voor het hulpmiddel van Scholl.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 8,99! Whut! Dat is wel duur voor zulke gel sokken. Dat vervel proces kan inderdaad wel lang duren. Dat weet ik toevallig door een allergische reactie op antibiotica. Huid liet gewoon los van mijn voeten. Duurde vrij lang! Jammer dat het niet helpt, dan ben ik toch wel blij met mijn ped-egg :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een tegenvaller, jammer zeg! En dan kost het ook nog eens €8,99, zonde.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat jammer zeg dat dit niet werkt! Lijkt me zo lekker makkelijk als het gewoon had gewerkt!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Aaah, wat jammer dat het niet werk.... Want het was wel makkelijke geweest moest het gewerkt hebben...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh jee, nee, dat ziet er niet goed uit, wat jammer :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ooh wat jammer, ik had er wel hoge verwachtingen van. Ik heb ook echt elke dag pijnlijke voeten in de zomer dus ga eens op zoek naar die micro pedi :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De Micro Pedi is verkrijgbaar bij Blokker (navulling ook en is er goedkoper) en bij de Douglas waar je nu uit 2 nieuwe modellen kunt kiezen.

   Verwijderen
 8. Dat is jammer! Ik vond opzich het idee alleen al raar. 'Sokken'. Bedankt voor de review!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jammer dat het niet werkt, ik heb laatst van een ander merk het geprobeerd, nou de vellen hingen aan mijn voeten gedurende 7/8 dagen.... Maar daarna had ik geen eelt meer en waren mijn voeten lekker zacht

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb precies het zelfde. Ik had ze gekocht bij de action voor 1.69 per paar. Je zak bij mij het dikte verschil wanneer het begin er af kwam. Na nog 1 keer gebruiken en alles Is dan goed

   Verwijderen
 10. Wat stom dat het niet werkt :( Dan blijf ik gewoon ouderwets met een warm voetenbad en een pluimsteentje mijn voetjes verzorgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ai dit is wel een echte tegenvaller, heel jammer!

  X Sara

  BeantwoordenVerwijderen
 12. ziet er grappig uit. wel echt jammer dat het niet werkt zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Oei zo jammer, het ziet er inderdaad niet echt veel beter uit :s
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 14. jemig, je moet je voeten ook dagelijks weken, anders wordt het erger, dat staat op de verpakking! teske van teskuh.nl had dezelfde fout gemaakt maar kwam er net optijd achter en die had uiteindelijk een positieve ipv negatieve review.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jemig, als je in staat bent beter te lezen heb ik ook geweekt en het vernoemd.

   Verwijderen
 15. Als je bij beautylogss.com haar vlogs kijkt werk het wel. Je moet je voeten ook in waterweken met die sokjes aan en niet droog

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mascha heeft in haar vlog ook aangegeven dat ze de sokken maar liefst 5! uur heeft gedragen. Ik heb exact de gebruiksaanwijzing opgevolgd waarin staat dat de sokjes droog aangetrokken moeten worden, eventueel gewone sokken erover (ook dit zie je terug in de vlog op beautygloss) zodat de gel in de sokken dicht op de huid komt. De weken erna je voeten elke dag weken, wat ik ook heb gedaan. Misschien had ik dus de gebruiksaanwijzing moeten negeren en de sokken een dag aan moeten houden, dat ze dan wel hadden gewerkt.

   Verwijderen
  2. Volgens mij was het essentieel om ze in heet water te weken, misschien is het hier fout gegaan? Of heb je ook heet water gebruikt? Sorry, kan het even niet opmaken uit het artikel :$

   Verwijderen
 16. Het lijkt erop of dit product enkel het eelt wat niet overbodig is verwijderd. Het dikkere eelt op hielen is verder onaangeroerd. Zonde van t geld. Een dremel oid is een betere investering.

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn van harte welkom! Vind het erg leuk als je een berichtje achterlaat.