Pagina's

vrijdag 28 november 2014

Q&A - De antwoorden


Hi blogbezoekers! Vorige week deed ik een oproepje voor de Q&A en er zijn inderdaad vragen gekomen.
Vandaag dus de antwoorden op alle vragen.
Vond het leuk om jullie vragen te beantwoorden. Het waren er ook verrassend veel uiteindelijk!Yay! Effe denken, wat kan ik vragen... Oh! Waar haal je het vaakst je inspiratie voor nail arts?

Uit zo ongeveer alles! Alle dingen om me heen kunnen me inspireren. Vooral kleuren natuurlijk, maar ook de dingen die op het nieuws voorbij komen, muziek, een bepaald thema als dierendag of herfst. De Q&A foto trok ik eerst van internet toen ik me bedacht dat ik het ook op mijn nagels kon zetten. Soms begin ik een nailart zonder clue. Ik pak de kleur waar ik zin in heb en vervolgens gaat het vanzelf....Ik ben wel benieuwd of je een opleiding of cursus hebt gedaan om zo creatief te zijn met nagels.

Nope, heb er wel aan gedacht maar dat was net in de tijd dat de nail art shops als paddenstoelen uit de grond schoten en heb al 3 opleidingen afgerond dus heb nailstylist toch laten schieten.


Hoe groot is je nagellak stash?

Geen flauw idee en eerlijk gezegd wil ik het niet weten omdat ik denk dat ik me redelijk moet gaan schamen voor het aantal dat eruit komt.


Wanneer is je passie voor nagellak begonnen?

Dat is ongeveer 10 jaar geleden geweest. Ik ging naar de kerstmarkt in de grotten van Valkenburg. Daar zat een klein vrouwtje met Konad te demonstreren. Heb er denk ik uren gestaan en kon dit TellSell achtige gebeuren nauwelijks geloven. Toch een starterssetje aangeschaft en sinds die tijd compleet verslaafd gewoon.


Hoelang blog je al? 
Nu 1 jaar :D


Leuk! Welke nagellak kleuren heb je nog niet in je stash?

Bordeaux rood. Rode lak draag ik echt niet graag maar een prachtige bourdeaux lak zou ik graag toevoegen.


Wat vind je het leukste aan bloggen?

Las laatst bij Ellen is my name een leuk artikel over bloggen is mijn hobby. Ja dat is het bij mij ook geworden. Uitganspunt was om mijn nailarts te delen op het web. Maar het schrijven van artikelen is ook echt leuk. Ook de artikelen op andere blogs zijn zo verassend/leuk/informatief dat dat mij ook weer inspiratie geeft voor Brilliantnails en een van de leukste dingen zijn de volgers en de lieve comments van jullie.

Leuk :D Wat vind je het moeilijkst te maken voor nail art?
One stroke, definitively! Ik kan uren filmpjes kijken hoe iemand met een simpel kwastje de mooiste bloemen maakt in 1 veeg maar ik heb het totaal niet onder de knie.


Wat is je allereerste lakje uit je collectie?

Een parelmoerlakje van Miss Helen van de Hema. 
Echt heel zeker weet ik dat niet want ik kocht toen bij Kruidvat ook nog de Collection 2000 lakken voor 1 gulden.

Op welk moment begon je nagellak zo leuk te vinden, dat het uitbloeide tot een stash van zoveel lakken?
Na de startersset van Konad stamping (rood, wit, blauwe minilakjes en stempel, schraper en plate) wilde ik meer kleurtjes van Konad stempellakken. Nadat ik ook met reguliere lakken kon stempelen ging het in rap tempo omhoog.Oeeeh, leuk leuk! Welk nagellak merk is je favoriet op dit moment?

Color Club, zonder enige twijfel al lang mijn favoriet.


Welke kleur nagellak vind je het best geschikt voor een kille herfstdag?

(Ontplof van inspiratie) Bruin- een warm bruine tint
Grijs- een kille dag vraagt om een kille tint dus ook hier kun je mee uit de voeten
Alle kleuren van een herfstblad en dan gradient zodat de kleuren mooi overlopen


Wat is je favoriete soort nail art om te maken?
Stempelnailart. Met een imageplate kun je prachtige nette creaties maken. Het je wel een kwalitatief goede plate nodig. Konad is prima maar ook Bundle Monster en Born Pretty Store plates zijn fijn. Echte pareltjes vind je van Mou You plates.


En welke youtuber/instagrammer/blogger vind je de allermooiste nail arts maken?

Kirstin Gardener, een Canadese blogster die echt buitengewoon uniek is. Naast de nailarts maakt ze fantastische foto's en DIY filmpjes.
In ons eigen land zijn er ook een paar topmeiden hoor Miriam van Nailtalk komt dicht in de buurt van Kirstin en ook Mirjam van Jewel-nails maakt echt juweeltjes. Last but no least heeft Lonneke van Lovelylonnie ook hele unieke nailarts.

Heb je de Q&A gemist en toch nog een vraag? Stel hem in de comments!

Doe je ook mee aan mijn winactie?

7 opmerkingen:

 1. Wat leuk om te lezen! one stroke wil ik ook ooit nog eens onder de knie krijgen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke vragen heb je gekregen en beantwoord.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Yay, bedankt om mijn vraag te beantwoorden, en eerst nog wel :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je hebt de vragen erg leuk beantwoord!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk dat je de vragen hebt beantwoordt! One stroke wil ik ook nog een keer leren!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bijna allemaal vragen over nail art, hahah! ;)
  Leuk beantwoord. <3

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuke antwoorden :) Moyou heeft mooie plates idd!

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn van harte welkom! Vind het erg leuk als je een berichtje achterlaat.