Pagina's

zondag 4 januari 2015

Opleiding nagelstyliste

opleiding nagelstyliste
bron
Even geen nailart maar een vraagstuk algemeen.

Al jaren ben ik verslaafd aan nailart en frunnikken en verzorgen van nagels.
Toen ik nog thuiswoonde ging ik ook regelmatig met mijn koffertje met lakjes bij mensen langs die hun nagels wilde opvrolijken. Ik maakte er een leuke nailart op maar heb nooit kunstnagels gezet.
Omdat ik zelf altijd lange nagels had was dat ook niet nodig.
Toch heb ik ooit acrylnagels laten zetten (bij een sjofele tent) waardoor mijn nagels maanden zijn verpest.
De tijd is nu zeker anders. Dus ik geloof er wel in dat er nu betere producten zijn om kunstnagels te zetten.

Omdat het een hobby is ben ik ook leergierig en vind het leuk er alles over te lezen. Waarschijnlijk ook de droge stof en bijvoorbeeld hygiënische maatregelen.

Het moment dat ik mijn eerste opleiding afrondde om een bedrijf te starten werd de wetgeving omgegooid en kon Jan en alleman een zaak openen.

bron

Toen mijn interesse in nagels groter werd schoten de nailart studio's als paddenstoelen uit de grond.
In Rotterdam kun je geen winkelstraat door zonder er 1 tegen te komen.
Op Zuidplein (winkelcentrum) zag ik 3 winkels openen met allemaal Aziatische dames die met 8 tegelijk mensen nieuwe nagels gaven.

Eigenlijk heb ik daar mijn droom een beetje laten varen. Ik koos voor een veilige opleiding waar ik zekerheid mee had en doe dit werk ook met plezier al kan ik er mijn creativiteit niet in kwijt.

Nu twijfel ik al langere tijd over een opleiding. Een praktijkopleiding of een thuisstudie?
Het zal me waarschijnlijk geen baan opleveren . Zeker niet nu ik in een klein dorpje woon.
Toch is een opleiding erbij wel leuk en hoop ik dat er mensen zijn die hun ervaringen willen delen op dit vlak. Misschien ben je zelf nagelstylist of heb je kennissen of familie die dit zijn en ik zou het heel leuk vinden te horen wat jou/hun ervaring is.

Heb je een opleiding afgerond?
Zet je alleen kunstnagels of is er ook vraag naar nailart?
Heb je er spijt van?
Wat heeft het je gebracht?

Laat me vooral weten wat je hiervan vind in de comments!


12 opmerkingen:

 1. Ik heb geen ervaring hiermee, dus kan je vragen niet beantwoorden. Maar wel erg leuk zeg dat je dit misschien wilt gaan doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb er geen ervaring mee, maar ik denk dat je ten alle tijden je droom moet waarmaken! En misschien vind je niet op korte termijn een baan, maar wie weet wat het je kan brengen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo jammer dat er zo veel concurrentie was net op 't moment dat jij je droom wou starten :-( Ik zou er gewoon voor gaan. Als het je passie is dan moet je je droom najagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk zeg! Ik wil als ik klaar ben in juli met mijn opleiding ook een thuisstudie nagelstyling volgen, heb al wel een beetje gekeken maar weet nog niet precies welke! Als je het leuk vind zou ik het gewoon doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik twijfel ook al meer dan een jaar. Ik vind het jammer dat je in nagelsalons alleen maar streepjes en bolletjes kunt laten tekenen dus misschien is er wel een markt voor wat meer uitgebreide designs? Denk aan Robin Moses die toch klanten heeft die van heel ver komen. Ik zou zelf een thuisstudie doen denk ik :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Toevallig heb ik vanmiddag lange tijd haar filmpjes gekeken. You tube is tot nu toe mijn beste leermeester.

   Verwijderen
 6. Als het mogelijk is voor je om dit te doen, zou ik het zeker doen....je vind het leuk?niet twijfelen,lekker doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik begrijp je heel erg goed. Ikzelf heb een goede job, maar ben zelf eigenlijk te creatief en wil ik daar graag iets mee doen. Ik zou graag iets met styling en make-up doen; worshops, personal shopping, persoonlijke tips, make-up avonden... maar omdat ik ook vind dat de markt al vrij verzadigd is durf ik de stap niet nemen..

  Een opleiding volgen is nooit slecht denk ik, en je hebt zoveel talent, het zou je zeker goed afgaan! Je kan altijd iets in bijberoep beginnen en stilletjes te publiek opbouwen. Misschien is het net een voordeel dat jij in een klein stadje woont omdat de mensen dan sneller bij jou terecht komen? Ik zou er zeker wat mee doen als ik jou was!

  x Sara

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik raad je aan geen thuisstudio voor nagelstyliste is weet dat het wat kost maar. Je leert zo veel meer in een echte les de docenten kijken naar je werk beoordelen je te plekken en geven je echt veel meer tips. Dus wil je het goed doen zou ik geen thuisstudio aanraden. Maar dat is mijn ervaring.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, ben nog steeds aan het denken. Thuisstudie heb ik wel aangeschaft maar vond de informatie echt gering.

   Verwijderen
 9. Ik was even je blog aan het doorspitten en kwam op dit artikel terecht.

  Ik raad je echt ten zeerste af om een thuisstudie te doen. Deze studies werken met onbekende producten (no-label) en zijn qua informatie gering. Nagelstyling is een praktijkgericht vak. Hoe goed je je boek ook zult doornemen, het moet vanuit je vingers komen. Iemand die een fotootje beoordeeld en waarbij je één of hooguit 2 praktijkdagen terecht kan voor vragen en opmerkingen is in mijn ogen niet vakbekwaam.

  Ik heb zelf in 2008 van mijn hobby mijn beroep gemaakt, en sinds 2012 geef ik zelf les in het vak nagelstyling.

  Ik heb even geen idee waar je vandaan komt, maar er zullen in jouw buurt vast échte opleidingen zijn... Laat je goed informeren!

  Groetjes :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Een thyisstudie is het inderdaad niet deze viel zwaar tegen. Een praktijk opleiding is wel prijzig en geen erkend vak helaas.... En dat voor de hobby. Denk er nog steeds over na.

   Verwijderen

Reacties zijn van harte welkom! Vind het erg leuk als je een berichtje achterlaat.