Pagina's

maandag 23 februari 2015

Cien sensitive handcreamWie mij al langer kent weet dat ik last heb van droge handen. Niet te zuinig ook. Altijd ben ik op zoek naar een fijne handcrème en tot nu toe heb ik een hele fijne nagelriemcrème van Lush en een hele rijke nachtbehandeling voor mijn handen. Een dagcrème is een heel ander verhaal want hoewel ik er al veel heb getest zit de "ik koop hem opnieuw" er niet bij.Eerder maakte ik een eisen-lijstje voor een handcrème.

Wat moet ie doen:
-hydrateren
-snel intrekken
-beschermen (liefst met SPF)
-verzorgen
-lekker ruiken

wat vooral niet:
- vet zijn (of een vet laagje achterlaten)
-te geparfumeerd
-eeuwen erover doen om in te trekken


Gaat deze Cien handcrème die ene crème worden?

Waarom heb ik hem überhaupt meegenomen?
De verpakking is netjes en ziet er een beetje medisch uit. Dit klopt ook wel want de crème is verrijkt met ureum. Joepie daar wordt ik blij van.De creme is vrij dun en dit is voldoende om een hand in te smeren.


Als je de handceme uitsmeert komt er een wit laagje en dat verdwijnt heel snel als je even doorwrijft.


Het resultaat is echt direct gehydrateerde handen. De gebarsten huid is verdwenen en voelt helemaal niet meer trekkerig aan.


Ureum zorgt ervoor dat de huid vocht opneemt en daardoor weker wordt. Je huid wordt ook soepeler. Vaak zit er zo'n 5 tot 10 % ureum in een crème en dat is voldoende om de werking echt te merken. De crème van Cien bevat 5,5% ureum. Ureum heeft een aparte geur.
Omdat ik zelf medicijnen maakte waaronder ook ureum crème en zalf ben ik de geur gewend en omdat de geur vertrouwd is vind ik hem lekker. Het is geen zware geur maar wel typisch en moeilijk te omschrijven.
Misschien ben ik geen goede geurmeter want schoonmaakalcohol vind ik ook heel lekker ruiken.

Goed even het lijstje afwerken.
-hydrateren, jazeker
-snel intrekken, ja zelfs zonder glanslaagje
-beschermen (liefst met SPF) nee
-verzorgen, ja vooral ook door de ureum
-lekker ruiken, ja voor mij welNadelen kan ik niet ontdekken, wel de verpakking ervan want er staat geen ingrediëntenlijst vermeld.
Ureum 5,5% en verder is het een crème.

Nu zijn er voor handcrèmes hele simpele basiscrèmes en ik denk dat deze crème gemaakt is uit een basis van Lanettecreme FNA. Als het exact deze ingrediënten waren stond dat er zeker op maar het zal in die richting zijn (lanettewas SX, cetiol, sorbitol, water, sorbinezuur).
Een basiscrème roept over het algemeen weinig allergische reacties op maar heeft een minimale werking. Dat wil zeggen hij doet absoluut geen kwaad maar is licht verzorgend, zie het als een onderhoudsbeurt. De toevoeging van een stof die wel werkt is in dit geval ureum.
De ingrediënten die overgevoeligheid veroorzaken zoals parfum zitten er dus niet in.


Als je dus een handcrème koopt waarin ureum in is verwerkt zit je goed. Let dan wel op dat er niet teveel parfum in zit.

De Cien handcrème is verkrijgbaar bij Lidl voor € 2,69 met een inhoud van 75 ml.

In de apotheek zijn de tubes ook verkrijgbaar met 5 en 10% en bevatten 100 gram ze zijn tussen de € 5 en € 12.

Brilliantnails

14 opmerkingen:

 1. Het klinkt echt als een fijne handcrème! Normaal gezien heb ik ook altijd enorme last van droge handen, maar dit jaar heb ik er helemaal geen last van gehad. Geen idee hoe het komt ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat grappig dat de Lidl handcrems verkoopt! Deze ziet er fijn uit en dat voor de lage prijs!
  XOXO esmee

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt wel oke. Zelf gebruik ik nu een handcreme van een nieuw Aziatisch merk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb ook een paar Cien handcrèmes in huis en ze zijn inderdaad super!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh wat fijn voor die droge handjes!! klinkt goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Klinkt goed! Wist niet dat de Lidl ook handcremes verkocht :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Klinkt goed, ik zag dat die CIEN lakjes van lidl ook geweldig waren!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hij klinkt echt prima, ik heb al vaker goede dingen over de Cien producten gelezen...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ben toevallig ook nog opzoek naar een nieuwe handcrème die in ieder geval geen vettig laagje achterlaat. Deze lijkt mij wel fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ziet er goed uit, ik heb wel eens eerder een handcreme van de lidl gehad, wel een anderen, waar ik erg tevreden over was

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hij klinkt goed, zeker voor de prijs! Zelf kom ik alleen zo goed als nooit bij de Lidl, dus ik haal mijn handcrème meestal ergens anders vandaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. ik houd van aan de hand crèmes gebruiken, maar hebben nog nooit gehoord van deze ... zal dit een keer te proberen wanneer ik een kans krijgt te geven

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een handig informatief artikel! Dat wist ik niet van die ureum. Deze creme lijkt me ook heel fijn :)

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn van harte welkom! Vind het erg leuk als je een berichtje achterlaat.