Pagina's

zaterdag 28 februari 2015

Waar eet jij je nagels bij op?

Bron
Je kent het wel, de frustratie slaat toe, de stoom komt uit je oren en je zit je letterlijk te verbijten.
Je zou het niet zeggen maar in mij ging een verwoed nagelbijter schuil.
Vroeger vrat ik tot bloedens toe aan mijn kleine stompjes maar van de ene op de andere dag gestopt door pure wilskracht.Helaas waren er wat stressmomentjes waarbij ik ze toch weer compleet kortwiekte.
Teleurstellende resultaten voor proefwerken, slecht nieuws of gewoon een super irritante situatie en mijn vingers gaan automatisch naar mijn mond en voor ik het weet heb ik de zuinig gekweekte mmilimeters eraf gebeten.

De ultieme nagelbijt top 3 van mij:


3. Het verkeer, je zit in de auto (meestal heb je dan al haast) en om je heen gaat echt alles in slomo. Je hebt een leswagen voor je (niks ten nadele van de lesser, we moeten het allemaal leren) en deze lesser heeft toevallig dezelfde route als jij. Uiteraard slaat de auto af voor het stoplicht en het is alweer oranje. Ook leuk is een kijkfile waar je instaat, een file voor niks dus, optrekken, ho ijzers, plankgas en weer in de ankers. Je wordt omringd door vieze oude mannen die bezig zijn hun hersenen via de neus te verwijderen….HEB IK DAT

Bron2. Vergadering/meeting/overleg met je collega’s/klasgenoten/vriendenkring en altijd zit er wel een joker tussen die op alle slakken zout wil leggen, eindeloos doorzaagt over een onderwerp wat echt niemand kan interesseren. Je weet dat hier nog zeker 15 minuten tenenkrommende uitspraken worden gedaan en jaja, de eerste hap is al genomen.
1. Met stip op 1: De supermarkt. Een noodzakelijk kwaad waar je je iedere week weer doorheen moet slepen. Het is een kwestie van overleven want je muntje wordt door het karretje geweigerd waardoor je in de stromende regen buiten een karretje kan gaan halen dat je muntje we lust. Vreemd genoeg willen de ouderen onder de mensen zijn in het weekend en als de zuchtende moeders met minimaal 2 huilende kinderen zich door de winkel worstelen krijg je een opstopping van scootmobielen en rollators in het hagelslag gangpad waar een gezellig theekransje is ontstaan. Eenmaal hier doorheen kom je iemand tegen die het karretje niet los kan laten en het karretje overdwars parkeert en aan de andere kant in het schap nèt niet bij haar product kan, nee hoor, ik wacht wel.

Tot nu toe heb je nog niet kunnen bijten maar daar krijg je nu de kans voor want aangekomen bij de kassa (en ik sta altijd in de mega langzame rij) heeft de eerste in rij geen fruit afgewogen MIKE KASSA VIER AUB dringt tot je door en vervolgens besef je dat je in lucky rij nummer 4 staat. Je voorganger heeft niet voor een week maar voor een maand boodschappen en kan het prima vinden met de caissière. Ja met de baby van de zus van de buurman gaat het weer prima, de darmpkrampjes waren maar een fase. Willen we dan ook nog zegeltjes voor het boodschappenpakket? Ook nog zegeltjes voor de gratis kinderboeken? ,,Zijn de speciale figuurtjes nu al op?” ,,Gaat snel he?” ,,Nou nog een fijn weekend hoor.” ,,O, en zie jij Peter, Anneke, Sjaak, Michelle nog? Doe ze de groetjes van me.” Dan moeten alle boodschappen nog worden gesorteerd in 2 rieten mandjes, 2 tassen en een krat. Tijd zat dus om je manicure om zeep te helpen.

Voor een verzorgde look: mijd deze situaties zoveel mogelijk en ga met jezelf de strijd aan om toch niet te bijten hoe groot of klein de reden voor het bijten ook is.

Zijn jullie ook stress nagelbijters?
Wat zijn voor jou toppertjes om je nagels op te eten?


9 opmerkingen:

 1. Ik herken het helemaal! Heel soms ben ik wel eens in de stress en bijt ik wel eens op mijn nagels. Eigenlijk best wel slecht van mezelf :(

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb nooit nagels gebeten... wel scheurde ik vroeger altijd voor de lol m'n teennagels af in bed 's avonds :P. Volgens mij moet je niet het bijten tegenaan maar dat stressgevoel, dat is uiteindelijk het vervelendste toch? :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik snap de stress momentjes, maar nagelbijten vind ik veel te zonde! Mijn vriend probeer ik het ook af te leren, maar dat is zo lastig, de gewoonte kan je haast niet doorbreken!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik word ellendig van het te lezen alleen al. lol! Dit is ZO herkenbaar. Het verkeer, de supermarkt en tijdverlies zijn ook grote frustraties van mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk artikel! Vroeger beet ik ook nagels maar tegenwoordig doe ik dat echt niet meer, vind ik veel te zonde ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik bijt niet op mijn nagels maar op de velletjes errond, ook heel irritant. En dan vooral in de file of tijdens stressmomenten

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Super leuk artikel ! Dat van die kassa is zoo herkenbaar! xx

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn van harte welkom! Vind het erg leuk als je een berichtje achterlaat.