Pagina's

zaterdag 28 maart 2015

Huid, Haar en Nagels tabletten Kruidvat


Mijn nagels vanbinnenuit verzorgen. In het verleden heb ik capsules gebruikt en nu mijn nagels een beetje hulp nodig hebben om weer sterk te worden liet in me verleiden door deze tabletten.

Februari ben ik van start gegaan met tabletten om mijn nagels weer even een boost te geven nadat ik ze had beschadigd door het verwijderen van acrylnagels. Als je dan bij de drogist staat is er keuze genoeg hoor. Van Kruidvat eigen merk maar ook van andere merken is er van alles om jezelf vanbinnenuit te verzorgen. Mijn missie was mijn nagels en kon van eigen merk kiezen voor 3 verschillende varianten.

Biergisttabletten vielen direct af omdat je 3 keer per dag 3 tabletten in moest nemen.
Zinktabletten zijn ook goed voor de nagels maar bevatten ook alleen zink en niet de nodige vitaminen.

Bional Hairevit zag ik nog staan maar dat waren er 30 voor € 8,95

Ik koos dus voor de vrouw tabletten die de huid, haar en nagels verbeteren.
In de samenstelling zag ik een berg aan vitaminen (vooral de B varianten) die goed zijn voor je nagels. 


Het hele etiket op de foto krijgen van deze ronde fles was niet makkelijk dus hieronder de etiketinformatie:

Kruidvat Huid, Haar en Nagel tabletten bevatten vitaminen, mineralen en kruidenextracten. Akkerpaardenstaartextracten ondersteunt de conditie van huid, haar en nagels. Het ondersteunt de groei en houdt het sterk. Vitamine B2 en biotine helpen bij de verzorging van de huid vanbinnenuit. Selenium en zink zijn goed voor haar en nagels. Eengevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding.
Dosering1x daags 1 à 2 tabletten 's ochtends met water innemen.
Niet te gebruiken bij
Niet gebruiken gedurende zwangerschap of lactatie zonder medisch advies. Niet te gebruiken door kinderen jonger dan 15 jaar.
Actief bestanddeel
Samenstelling per dagdosering (2 tabletten) met Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid: vitamine A (vitamine-A-palmitaat) 1600 µg 200%, vitamine B1 (thiamine hydrochloride) 4,4 mg 400%, vitamine B2 (riboflavine) 5,6 mg 400%, vitamine B5 (pantotheenzuur (calcium-d-pantothenaat)) 12 mg 200%, vitamine B6 (pyridoxine hydrochloride) 5,6 mg 400%, vitamine C (l-ascorbinezuur) 160 mg 200%, vitamine E (dl-alpha tocopherolacetaat) 24 mg 200%, biotine (d-biotine) 150 µg 300%, ijzer (ijzerfumeraat) 14 mg 100%, selenium (natriumselenaat) 110 µg 200%, zink (zinkcitraat) 10 mg 100%, bosbessenextract 25 mg, akkerpaardenstaartpoeder 200 mg, cysteine 5 mg, chondroitinesulfaat 30 mg, tomatenpoeder 40 mg, druivenpitextract 6 mg

De tabletten zijn vrij fors van formaat en ben blij dat ik er maar 2 in hoef te nemen. Normaal heb ik geen probemen met tabletten innemen maar er zit geen suikerlaagje om zoals bij de pil of ibuprofen dus ik krijg er gelijk een flink glas water mee op.
Er zit weinig geur of smaak aan. Je proeft als je ze langer in je mond houdt een heel klein vleugje bosbessen. Als je weleens B vitaminen hebt ingenomen dan weet je dat je urine een onaangename geur krijgt en dat is bij deze tabletten geukkig niet het geval.

Na een week testen is mij echt geen verschil aan haar en nagels opgevallen. Wel heb ik het idee dat mijn huid een beetje opknapt, het lijkt wat zachter en egaler maar wie weet is dat wel toeval.

Serieus begin ik me af te vragen waarom ik 2 joekels van tabletten elke morgen naar binnen werk waar akkerpaardenstaartpoeder in zit...

Ik heb de tabletten een maand trouw geslikt en mijn flesje is op 4 tabletten na leeg en kan ik je dus vertellen wat mijn bevindingen zijn qua nagels.
Voor ik begon dacht ik eraan dat ik wel een voordeel had dat het ook goed voor je huid is maar zoals veel dames met me eens zullen zijn willen we alleen lange manen maar de haargroei op andere plaatsen juist beperken.

Mijn huid is echt wat zachter en egaler heb ik het idee. Qua haren zie ik helemaal niks, het groeit niet harder (over mijn lichaam) en glanst niet meer ofzo.

Nagels? Tja ik kan er geen merkbaar effect van geven. De Trind Keratine heeft wel zijn werk gedaan.
Waarom ik zeker weet dat het van de capsules niet het geval is? De nagel groeit vanaf de wortel. Trind heeft effect gehad over de gehele nagel. Omdat deze tabletten van binnenuit werken zou ik dus vanaf de nagelwortel verschil moeten zien en dat is dus niet het geval.

De 60 tabletten van het Kruidvat  zijn verkrijgbaar voor € 3,89.
Ik koop ze niet nog een keer in elk geval.


Brilliantnails

12 opmerkingen:

 1. Dit lijkt me maar niks eerlijk gezegd... Ik zou dan toch voor een nagellak gaan die (bij mij) ook altijd prima hun best doen!
  XOXO esmee

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mmh ik vraag me altijd af of het werkt. Het is natuurlijk wel zo dat bepaalde vitaminen en mineralen voor bepaalde processen in je lichaam zorgen, waardoor bijvoorbeeld je nagels weer mooi worden. Ik denk dat er een tijdje over heen gaat voordat je van de pillen echt iets gaat merken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mmm wel fijn dat je huid er goed uit ziet, maar dat was niet waarvoor je ze kocht!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jammer dat ze niet zoveel voor je nagels doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jammer. Bij mij werken zo'n supplementen meestal wel een beetje.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jammer dat ze niet zo goed werken, wel fijn dat je huid er zachter van wordt. Ik zou ze niet eens weg krijgen denk ik, ze zien er wel erg groot uit. Ben niet zo goed in pillen slikken haha

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Interessante Review. Ik ben blij dat ik dit bericht lees nu je het toch een maandje of 2 geslikt hebt en dat je dus met zekerheid kan zeggen dat het zijn werk niet deed voor jouw nagels. Ik geloof niet echt zo goed in die pillen en capsules. Alhoewel ik laaiende reacties hoorde over Omnibionta Femina.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hele interessante review! Ik vroeg me ook altijd wel eens af of zo'n tabletten eigenlijk wel werkten.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh, Kruidvat en tabletten. Die zijn in ieder potje zo ontzettend 'huge'...Enkele jaren geleden heb ik ook iets van dit merk geslikt (wat weet ik even niet meer) en die pillen hadden een flink formaat. Ik ben er na enkele dagen mee gestopt, omdat ik moeite begon te krijgen met het slikken ervan. Jammer dat ze tot nu toe niet lijken te werken. Thanks voor de fijne en eerlijke review!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Interessante review! Ik had ze een tijdje geleden ook geprobeerd voor mijn broze nagels, maar zoals je al zei, ik heb er ook niets van gemerkt. Toch fijn om te weten dat het niet aan mij lag!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi, ik heb ze nu 3 weken geslikt, en ik heb mijn haar gemeten aan het begin, lengte wat ik had tot aan mijn bh bandje.nog 4 cm erboven. Nu, na 3 weken, heb ik nog 0,50 cm te gaan. Mijn haar is dus, 3,5 cm gegroeid in 3 weken!! Mijn nagels zijn wat harder geworden, en mijn huid is wat egaler. Grappig dat het bij de meeste hier die commentaar leverden niks gebeurde. Misschien ligt het aan mijn leeftijd, dat ik vitamine nodig had? Ik ben 47. Een nadeel, mijn haar rond de schaamstreek groet ook keihard, hahaha, dus scheermesje bij de hand houden. Succes!

   Verwijderen

Reacties zijn van harte welkom! Vind het erg leuk als je een berichtje achterlaat.