Pagina's

zaterdag 7 maart 2015

Trind Nail Repair NaturalMijn nagels zijn in een erbarmelijke staat. Waar ik vroeger sterke lange nagels had blijft er nu weinig meer over van de zorgvuldig gekweekte uitsteeksels.
Door het werk heb ik meer ongelukjes dan ooit waardoor ik vaak aan elke hand wel een paar stompjes heb. Nu het kouder is en de gure wind mijn nagels uitdroogt is het tijd voor maatregelen.
Deze nagel is naar buiten toe omgeklapt toen ik mijn hond aan de halsband vast had en hij er toch vandoor ging. Op de foto zie je er nog een stukje gel overheen dat ik er na de breuk op had gedaan.


Mijn middelvinger is tussen een paar meter lange lade gekomen en scheurde dus erg hoog in.
De eerste maatregel was een laag acryl over al mijn eigen nagels. Dit heeft 3 weken mooi gezeten maar niets is zo goed als wat moeder natuur je heeft gegeven. Tijdens het (slopen) wegvijlen van de acrylnagels heb ik mijn eigen nagels goed beschadigd. Bij mijn duim was ik zo enthousiast aan het veilen dat mijn nagel te dun en rood werd waardoor de minste aanraking me in elkaar deed krimpen.

Na over Trind producten positieve reacties te hebben gelezen ben ik overstag gegaan voor de Trind Nail Repair Natural lak.

Trind heeft een uitgebreide verzorgingslijn maar mijn nagelriemen zitten niet vast en zijn goed verzorgd en normaal zijn mijn nagels aardig sterk vandaar alleen dit product.De verpakking is netjes en duidelijk. Maar formaldehyde, moeten er nu alarmbellen gaan rinkelen? Ik ben even erin gedoken en dit is wat ik vond over formaldehyde:

Een organische verbinding tussen stoffen uit de aldehydengroep.
Duidelijk toch?
Nou voor mij nog niet maar het wordt in nagellak gebruikt om het te conserveren (langer houdbaar te maken) en het spul is kankerverwekkend en giftig.
Als je lakt kunnen je ogen en luchtwegen geirriteerd raken of hoofdpijn veroorzaken.
Omdat je het op je nagels gebruikt en niet achteroverslaat is die giftigheid dus zeer gering. De hoeveelheid formaldehyde in de lak is minimaal en gelukkig staat hij ver onderin de ingredientenlijst.
Formaldehyde zit in meer dan je denkt. Gelukkig zijn er strenge eisen qua cosmetica en zou dus niet zo op de markt gebracht worden als er niet tig tests overheen zijn gegaan.

 Dit zegt Trind zelf over de Nail Repair Natural:

In twee weken naar gezonde, sterke nagels. Trind Nail Repair is een nagelversterker. In tegensteling tot de meeste nagelverharders die verkrijgbaar zijn, creëert Trind Nail Repair een perfecte balans tussen de percentages keratine en nagelvocht, waardoor de nagel zowel sterk als flexibel wordt

Eigenschappen Trind Nail Repair Natural is een nagelversterker die zwakke nagels niet alleen sterk maakt maar ook soepel houdt. Te gebruiken als kuur van twee weken, daarna eens per week aanbrengen. De unieke formule koppelt de eiwitmoleculen in de nagel stevig aan elkaar, waardoor een sterk netwerkstructuur ontstaat. Hierbij gaat het natuurlijke nagelvocht niet verloren, zodat de nagel soepel blijft. Zorgt in combinatie met de Nail Balsam voor de ultieme nagelverzorging. 

Gebruiksaanwijzing Breng twee weken lang dagelijks een laagje Trind Nail Repair aan op de nagels. Verwijder het oude laagje steeds met Trind Nailpolish Remover. Het flesje goed schudden voor gebruik en de hals van de fles reinigen. Na een rust periode van een week het product één keer per week aanbrengen.Het advies is om de nagelriemen wel te beschermen met een creme. Dus heb ik mijn geliefde Lush Lemony Flutter gebruikt om de nagelriemen en nagelwal te beschermen.Na het aanbrengen van de Nail Repair lak ziet het er al beter uit.

Ik gebruikte het  enkele dagen en meteen vanaf het eerste gebruik voelden mijn nagels al sterker. Juist vanwege mijn dunne duimnagel voelde ik het verschil heel goed.


Het enige nadeel van de Nail Repair dat ik het eerste half uur echt flinke nagelpijn heb. Het is net of er op elke nagel een knijper is geplaatst. Buiten de vettige nagelriemcreme van Lush heb ik ook andere (nog vettere) cremes gesmeerd met hetzelfde pijnlijke resultaat. Na een tijdje zwakt de pijn wel af naar dan heb ik het over enkele uren.

Ik heb Trind daarom om reactie gevraagd en die hebben een prima klantenservice.
De Trind expert kwam met het volgende antwoord:

Het gebruik van Nail Repair op nagels die beschadigd zijn na het verwijderen van kunstnagels valt beslist af te raden.
De nagels zijn dan dunner en meer doorlatend voor de werkzame stoffen die in Nail Repair zitten.
Die komen dan voor een deel in het nagelbed terecht en niet in de nagel zelf, waardoor het effect minder wordt.
Maar hun aanwezigheid in het nagelbed kan bovendien tot problemen leiden zoals in de mail  wordt aangegeven.
Dat is dus in twee opzichten contra productief.

 Ik ben ook direct op het advies van Trind gestopt met de nail repair. Er zit dus niets anders op dan wachten tot mijn nagels weer sterk zijn gegroeid omdat de Trind nail repair dus niet geschikt is na het verwijderen van kunstnagels.
Het product zal bij natuurlijk zwakke nagels wel werken en op de pijn na werkt het bij mij ook zeker.

Trind adviseerde de Keratineproducten te gebruiken en die ben ik nu uitgebreid aan het testen dus hier volgt binnenkort een review over.

Trind is verkrijgbaar bij verschillende drogisterijen en online voor € 13, 49


Brilliantnails

14 opmerkingen:

 1. Heb je een nieuwe layout? Super mooi! Wow, het resultaat is erg mooi! Maar balen dat je nagels waren beschadigd door het acryl!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh dat van de pijn is minder zeg, maar verder vind ik het geweldig spul!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Balen zeg dat je nagels waren beschadigd door de acryl. En jammer dat de nail repair er niet voor gebruikt mag worden. Ben benieuwd of de keratine producten hebben geholpen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vervelend dat je nagels zo beschadigd zijn! Ben wel benieuwd naar de keratine producten!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kreeg gewoon de rillingen toen ik naar de nagel keek die zo beschadigd werd door de riem van de hond, wat moet dat een pijn gedaan hebben...wat jammer dat het Trind product niet geschikt is om momenteel te gebruiken bij jouw huidige probleem. Ik ben wel erg benieuwd naar je ervaringen met de keratineproducten...
  groetjes Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat vervelend dat de nail repair niet bij je werkte! Zelf gebruik ik die juist erg graag, maar dan wel op mijn natuurlijke nagels, heb nog nooit acryl nagels gehad!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik gebruikte het ook op mijn natuurlijke nagels na de acryl. Het is ook fijn spul maar iets te gevoelig met broze nageltjes.

   Verwijderen
 7. Ouch, wat een nare ervaring :-( Je nagels zijn er echt wel ERG aan toe... Hopelijk zijn ze snel weer gezond.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Auw! Ik voel gewoon de pijn als ik alleen al de foto's zie. Wel ontzettend fijn dat ze zo een goed antwoord terug stuurde en ook gelijk advies wat je wél kunt doen. Ben heel erg benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh die foto's zien er zo pijnlijk uit. Goed dat je Trind om advies hebt gevraagd. Zit dus even niets anders op dan ze aan te laten sterken, gelukkig zal alles wel goedkomen als je ze een paar weken de tijd geeft. Sterkte

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ah dus was het verhaal achter de pijn. Fijn dat Trind je toch duidelijkheid heeft gegeven. En AUCH ik krimp ineen als die foto's zie!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hey, even een vraagje! Ik gebruik ook al 3/4 jaar trind nail repair. Vooral als basecoat, nooit ergens last van gehad. Sinds 2 weken steeds nagelpijn op mijn pinken, terwijl ik nooit nepnagels of iets dergelijks heb gebruikt. Gebruik je nu de nail repair wel weer, en heb je nog steeds pijn?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De pijn was alleen door de beschadiging van kunstnagels. Het beste kun je even contact opnemen mer Trind zelf. Met gezonde nagels heb ik geen last van Trind nail repair.

   Verwijderen
 12. Wat raar zeg! Ik heb echt gezonde nagels heb trind gekocht voor extra verzorging en ik krijg ook ontzettend pijn aan mijn nagelbed. Bij jij het verwijderen duurde het nog uren voordat de pijn weg ging.

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn van harte welkom! Vind het erg leuk als je een berichtje achterlaat.