Pagina's

woensdag 6 mei 2015

Nailart stashHet leek me leuk jullie eens te laten zien wat ik in de loop der jaren heb verzameld op nailart gebied.
Wat begon met een simpel Konad stempelsetje en een lakjes collectie van ongeveer 5 lakjes groeide deze hobby uit tot 2 volle nailart koffers en een aantal opbergdozen.

Allereerst de koffer. Deze kocht ik lang geleden op internet in Friesland voor € 60 exclusief verzendkosten. De kwaliteit van deze koffer is echt top. Dat ondervond ik doordat ik eind vorig jaar serieus mijn koffer niet meer kon tillen en op zoek ging naar een groter exemplaar.

Varo PRM10113T Aluminium Gereedschapswagen - Gereedschapstrolley - Lichtgewicht - Zilver
Op Bol.com bestelde ik deze Varo koffer waar je u tegen zegt voor € 97,99.
Hij ging na 5 minuten uit de doos direct terug! Waardeloos was ie, alles even blikkerig en goedkoop en als dit een gereedschapskoffer moet voorstellen zou ik er alleen een schroevendraaier in moeten leggen. Gereedschap zou hem echt in elkaar laten storten. De sluitingen liepen niet lekker en ook het openklapstuk van de bovenste koffer was een voorzichtig werkje want de bakjes kantelden te vroeg met als gevolg vastlopen. Omdat mijn Perel koffer ook weleens mee op stap ging wist ik dat er een tank voor nodig was 'm te slopen maar deze Varo zou bij omvallen al overleden zijn.

Dus ik bestelde gewoon een tweede Perel koffer.


Mijn eerste koffer is echt de basis, elke nailart die ik maak staat deze trouw naast me.
De eerste rij: hierin zitten strass steentjes in een wiel, celstofdeppers en mijn stempelattributen.
Tweede rij: Een aantal stripers en mijn correctiestiften. Het andere vakje ligt een MUA velvet nails, Essence nail foil en een flesje caviar nails. Daarachter nog wat plakdingen en aluminiumfolie in reepjes die ik gebruik als ik glitterlak wil  verwijderen.


Onderin de koffer een paar waardeloze Enas stamping plates en een aantal 3D dingen.


Konad stempellakken en ook een aantal lakjes van de Hema die geschikt zijn om mee te stempelen.
Aan de zijkant staan make-up sponsjes van E.L.F. die handig zijn om te sponzen.


De andere kant is net weer wat anders ingedeeld. Superhandig dat je zelf de vakjes in kan delen of zelfs helemaal weg te laten.


Hier heb ik een aantal sponsjes speciaal voor het nailarten maar een make up sponsje vind ik wel fijner werken. Je ziet ook een paar acrylic molds met bijbehorend poeder en vloeistof.


Latex handschoenen gebruik ik echt amper maar heb ze altijd bij. Als een klant een wondje heeft is het wel zo veilig jezelf te beschermen daarvoor. Het vakje ernaast zijn liggen een paar midi ringen en een potje 3D figuurtjes die ik heb gemaakt. Een pipetje is reserve en paste nog in het vakje (logica ontbreekt enigszins). Als laatst de Essence gellook topcoat die echt een supermooie glans achterlaat en de quick dry drops die ik bij elke nailart gebruik.


Het bovenste rechtervak puilt uit van de decals. Zonde dat ik ze niet zo vaak gebruik. Misschien vind ik het een beetje valsspelen  omdat het eigenlijk stickers plakken is maar er zitten zulke mooie tussen!


Het linkervakje zitten nog wat strass-steen wieltjes, glitters en 3D figuurtjes.

Tot zover koffer 1.


Koffer 2 is iets netter omdat ik hem minder vaak gebruik. Links de oude Essence gel verpakkingen die nog met UV lamp uitgehard moeten worden. Ook weer wat celstofdeppers en 2 dappendish glaasjes.
De vakjes eronder heb ik een aantal visitekaartjes liggen, altijd handig als ik iets terug wil zoeken en zo schiet me weleens te binnen waar ik spulletjes heb gekocht. 
Ze zien er wat raar uit maar deze 2 oefenvingers zijn gewoon plastic die ik aanschafte voor de opleiding nagelstyliste. En als laatste een paar kunstnagels met one stroke techniek erop.


Onderin staan wat spulletjes voor acrylnagels zoals een kwast- en nagelreiniger, alcohol, olie en primer. Het rechtervak ligt een kniptang voor kunstnagels, scrub, crème en stickers voor nagelverlenging met gel of acryl.


Bovenop nageltips en onderop soakers. Hier heb ik eerder een artikel over gemaakt dus via de link kun je er meer over lezen.


Het onderste vakje middenin staan nog meer acryl producten zoals de poeders in wit, roze, transparant en naturel en natuurlijk de vloeistof en een nagel uitdroger.


Even van onder naar boven want hier liggen een aantal vijlen van vrij grof tot een buffervijl.
Bovenin liggen veel kwastjes, dottingtools en rozenstokjes, dit is eigenlijk het meest rommelige.


Heb even wat kwastjes eruit gehaald om het wat beter te laten zien. De dottingtools zijn die blauwe staafjes, er ligt nog een pincet en een stofborsteltje. Het groene staafje is een stenen vijl, deze heb ik al 11 jaar en kan er absoluut niet zonder. Ik heb wat tools schuingelegd en de eerste is een pincher. Een pincher gebruik je om een mooie c-curve in de kunstnagel te krijgen anders krijg je van die vlakke nagels. Het zwarte dingetje is een nagelriemmesje. Als laatst een metalen bokkenpootje en aan de andere kant zit een mesje.


De kwasten die ik eruit heb gehaald gebruik ik natuurlijk vaak bij nailart en die zouden beter in de andere koffer kunnen liggen. Het zijn de one stroke penselen, een acrylkwast en handige kwastjes die ik vaker pak.


Het zijn misschien veel kwasten maar als je een grote set koopt zoals de witte set rechts merk je dat je meer dan de helft niet kunt gebruiken voor een nailart en  wat meer precisie penseeltjes nodig hebt. Gelukkig vond ik die in de middelste set en de linker set gebruik ik om elke lak om te toveren in een striper, scheelt me weer een hoop striper flesjes.

Zo dit zijn mijn koffers en er ontbreekt nog een hoop want de removers staan op een plank en de potjes voor gelnagels heb ik in een los doosje omdat ze een keer hebben gelekt wil ik het niet riskeren dat mijn koffers onderzitten.

Mijn image plates passen nog in de bovenste koffer in een prachtige image plate mapje.

Deze stash is een verzameling van jaren hoor en soms zitten er dure spulletjes bij maar ook hele leuke koopjes. 

Wil je zelf ook je collectie aanvullen zijn dit een paar webshops waar ik vaak rondsnuffel en dingen bestel:


Heb je nog een leuke webshop tip hoor ik het graag van je!

Wil je weten waar ik artikelen voor gebruik en waar ze vandaan zijn zet het in de comments dan laat ik het natuurlijk weten.

14 opmerkingen:

 1. Wat een mooie stash heb je zeg! Je hebt alles ook heel handig opgeborgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heb je alles leuk en handig opgeborgen! Goed idee om je beautycase om te vormen tot nailart koffer :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow! Wat een voorraad!
  En wat handig om het zo op te bergen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauwwww, wat uitgebreid....Als ik dit zo bekijk voel ik mij altijd net eenkind in een snoepjes winkel, wat denk ...ohhhh en dat wil ik nog kopen en dat en, en , en, en....Heerlijk om eens lekker zo te kunnen kijken naar deze leuke spulletjes.........

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat heb je een leuke voorraad daar kan je idd wel wat leuks mee maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dit is een stash om jaloers op te worden ;) Waauw, echt zo leuk! En wat een handig koffertje om alles in te bewaren :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat knap dat je dit allemaal zo netjes hebt... Ik heb ook aardig een stash maar moet altijd beetje zoeken waar iets ligt en vergeet vaak dat ik dat ik het uberhaupt heb. Super dit!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wauw wat heb je veel! En allemaal zo netjes opgeborgen! Bij mij ligt alles zo overhoop in een mandje maar het zou ook niet genoeg zijn om zo'n koffertje te vullen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat veel heb je, erg leuk om te zien! Wat een super mooie koffer ook. Erg handig!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat gaaf om te zien. Mooi opgeruimd ook in zo'n koffer. De Born Pretty Store en Pretty Polish zijn mijn favo stores.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat leuk om te zien! Je hebt mooie producten

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een toffe stash! Jij hebt echt veel verzameld in de loop der jaren. Zo'n koffer lijkt me heel praktisch.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wow, lijkt me als een mooie complete kit! Nice.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat leuk dat je artikel hebt gemaakt. De koffer ziet er heel mooi uit en leuk om al je spullen te zien

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn van harte welkom! Vind het erg leuk als je een berichtje achterlaat.