Pagina's

vrijdag 31 juli 2015

Seche Vite topcoat


Eindelijk kan ik meepraten over deze "holy grail" op topcoat. Heb al zoveel goeds erover gehoord. Collega nailartster Imke van iOntrend had er een geweldig artikel over en dat maakte me zo nieuwgsgierig naar dit lakje.
Ik kreeg van Nail Product de kans de Seche Vite te testen.


Om een goed beeld te krijgen van het eindresultaat ging ik voor een licht en fris kleurtje.
Dit is Spring in my step van China Glaze.


Zwart is een kleur met de meeste kans op strepen als je topcoat aanbrengt dus ik gebruikte liquid latex voor ik met zwart aan de gang ging.


Deze afbeelding heeft wat dikkere stukjes print maar ook een heel ragfijn patroontje. Ik koos hem express om een goed oordeel te krijgen. Je vind de print op de Born Pretty Store BP 02 image plate.


Zo, alles zit netjes op mijn nagels.


Ik kies weer een aantal topcoats, een aantal heb je al eerder voorbij zien komen maar ze zijn dan of wel geroemd of speciaal voor nailarts.


Allereerst de Magnetic topcoat. Toen ik hem op de beautybeurs kocht beloofde de verkoopster dat dit niet zou gebeuren. Toch zie ik bijna aan de tip van mijn duim een veegje. Al met al het is een flinke fles die ik regelmatig pak.


De Seche topcoat brengt goed aan. Is lekker vloeibaar en superhelder. Ook versterkt het je basis. De kleuren komen mooi uit en maakt alles egaal. Ik heb hem natuurlijk bij andere nailarts ook al gerbuikt.


Konad, altijd mijn favoriet geweest. Zou dit zo blijven? De Konad topcoat is dikkig aanbrengen maar het resultaat is steevast perfect.


Essence, een gewone drogisterij topcoat met gel look. Vind hem heel prettig en vele meiden zullen deze ook hebben. Toch is ie voor een patroon en kleur als deze niet helemaal geschikt.


Out the Door van INM. Geroemd op internet en is ook zeker fijn maar niet voor nailarts. Hier zie je én strepen én vloeien. Ik gebruik deze wel alleen op een egale basis.


Omdat ik al jaren stamping nailarts maak kan ik met een gerust hart zeggen dat diit geen beginnersgeluk is. Bij het afwerken van je nailart met een topcoat zorg je altijd voor voldoende lak aan je kwastje om per nagel aan te brengen en doe het met een paar snelle streken. Als je 10 keer over je nailart gaat is het geheid een streperige boel.

Eindconclusie: mijn Konad topcoat vertrouw ik nog steeds blind op maar Seche deelt nu de eerste plaats.
Seche Vite droogt sneller, is vloeibaarder van substantie en heeft meer inhoud.
Your nailprofessional online!

Voor de prijs valt ook nog iets te zeggen.
De Seche Vite van 14ml die ik hier heb kost € 7,75 maar is nu in de aanbieding bij Nail Product voor € 5,80

Konad heeft 11ml en kost 4,95

Heb jij al Seche geprobeerd?

18 opmerkingen:

 1. De Konad topcoat lijkt me echt super fijn! Ga ik zeker even onthouden ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ai, jammer dat hij je mooie nail art verpestte :-( Maar inderdaad, over een egale kleur kan het dan weer wel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is de INM die streept. Seche vind ik echt heel mooi afwerken.

   Verwijderen
 3. Fijne test zo! Ik heb vooral last van hele kleine bubbeltjes in de topcoat na het maken van een nailart met acrylverf. Seche Vite wil ik graag nog een keer proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vind de gellook van Essence wel echt een topper! Altijd al erg benieuwd naar Seche Vite geweest, misschien ook maar proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die van INM ziet er niet zo goed uit bij je nailart, jammer dat die zo vlekt, maar die van Seche Vite lijkt mij wel fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vond Magnetic altijd wel fijn, maar heb er water bij gegooid omdat ie een beetje dikkig werd. Dat water erbij was dus geen oplossing, hij werd geel! Oeps

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik had al veel goeds hierover gehoord, maar nu ben ik echt overtuigd!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hé wat gaaf dat je eindelijk Seche kunt proberen. Ik heb op jouw aanraden Konad gekocht, maar moet m nog proberen. Blij dat je tevreden bent en je nail art is super mooi geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Seche en konad zijn heel fijn alleen is Seche minder stroperig.

   Verwijderen
 9. Leuke test! Seche Vite lijkt mij ook een fijne topcoat, wil die ook nog eens gaan testen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuke review! Jammer dat die van INM zo stroperig is, ik was erg nieuwsgierig! Seche vite daartegen ziet er top uit! Ook weer een super mooie nailart, ik zag het al op Instagram, wauwie!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. wat een prachtige nail art heb je weer gemaakt...Seche vite ziet er echt goed uit zo over deze nail art...fijne tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik gebruik nu out the door maar zo te zien moet ik eens seche vite proberen. Dat patroontje is trouwens super leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Altijd fijn om 'holy grail' producten zelf eens te testen, zeker als ze inderdaad zo goed zijn ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Leuk om de vergelijkingen te zien! Konad was altijd mijn nummer 1 topcoat, totdat ik Seche Vite probeerde. Maar deze werd bij mij halverwege het flesje stroperig. Dat schijnt een bekend probleem te zijn, daarom verkopen ze hier ook druppels voor die je erin kan doen. Hier had ik geen zin in en ben toen voor Poshé gegaan. Zelfde snelle droogtijd als Seche en de nail art blijft mooi. Ik hoor ook hele goede verhalen over HK Girl, maar die heb ik nog nooit uitgeprobeerd.

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn van harte welkom! Vind het erg leuk als je een berichtje achterlaat.