Pagina's

woensdag 5 augustus 2015

Liquid Latex


Eindelijk ben ik om. Liquid latex wilde ik gewoon proberen. Als je veel nailart begrijp je dat het weleens een vervelende klus is om de nagelwal schoon te maken. Ondanks mijn latexallergie probeerde ik het.
Op de Chinese marktplaats koos ik een liquid latex uit en ik kreeg hem al vrij snel binnen.
Nou heb ik altijd met latex handschoenen gewerkt en de geur is niet te harden. Daarom weet ik ook dat ik er helemaal niet goed tegen kan. Na het gebruiken aanbrengen van dit spul was i aangenaam verrast. Het ruikt naar perzikyoghurt! 


Niet te zuinig smeerde ik alles rond mijn nagel in. Het is een beetje witte lijm achtig en veel dikker dan nagellak.


Verder met mijn andere vingers droogde het al snel op en wordt het witte transparant.


Waar ik het echt dik aanbracht blijft het wat melkachtig.


Na 5 minuten was er al weinig meer te zien en kon ik door.


Zwart stempelen vind ik vreselijk. Door mijn droge huid heb ik kleine groefjes waar de lak zich goed in hecht. Zo stempel ik er maar weinig mee en dit is de ultieme test.


Dit is dus wat ik bedoel, alles zit onder en je smeert het lekker uit met al dat pigment. De watjes gaan er ook flink doorheen.


Na alle nagels te hebben gestempeld zie je een flinke rand waar ik normaal al echt van gruwel om het poetswerk dat volgt.


Met en pincet trek ik voorzichtig een velletje los. Het ziet eruit of je een tweede huid eraftrekt. Het doet absoluut geen pijn en laat makkelijk los.


Best een leuk karwei.


Helemaal als je het resultaat ziet! Een paar kleine velletjes in plaats van een berg watjes, een kwastje met aceton dat je huid uitdroogt of een remover pen die helemaal vol zit met zwart.


Wat een resultaat! Je moet even wachten tot de latex droog is maar verder is alles positief. Het verwijderen is bijna rustgevend te noemen en poetsen is verleden tijd.
Ook allergie bleef uit. Mijn huid raakte niet geirriteerd en ik heb het nu al meerdere keren gebruikt.

Zo kan ik weer naar hartelust met zeer gepigmenteerde lakjes aan de slag. Het is ook een uitkomst als je niet zo secuur je nagels kunt lakken.

Heb jij al liquid latex geprobeerd?


15 opmerkingen:

 1. Superspul vind ik het! Laatst weer eens gewatermarbled en wat een feest...geen grote schoonmaak! Ik heb zelf een megagrote pot op Amazon gekocht wat mijn hele leven wel mee zou gaan (€17,- incl verzenden) Je zou het ook nog kunnen gebruiken als een soort van basecoat onder een glitterlak. Dun aanbrengen en dan is verwijderen appeltje eitje! Een soort van peel off ;-) Xx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat lijkt me een heel handig product! Super dat je allergie uitblijft ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat fijn dat je geen allergie kreeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super handig dit :D Nooit meer gedoe om je vingers schoon te krijgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb het nog niet geprobeerd, hoog tijd! Ik gebruik wel peel off base coat op deze manier, maar ik ben benieuwd naar liquid latex. Misschien werkt dat wel veel beter!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat ideaal zeg! Nog nooit van gehoord, maar het klinkt echt fantastisch.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. et lijkt mij inderdaad een heel erg fijn product, en helemaal als het ook nog naar perzik yoghurt ruikt...ik heb al vaker gehoord dat men heel tevreden is met dit goedje....fijn dat het je zo veel werk scheelt...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dit is spul is echt ideaal! Gelukkig kreeg je geen allergische reactie.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het lijkt heel erg op gewone houtlijm, wat ik altijd gebruik als ik stempel of spons. Inderdaad veel beter dan alles te moeten schoonmaken achteraf :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wonderful post! I love it:)

  www.bloglovin.com/blogs/printed-sea-3880191

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Perzik-yoghurt is een heerlijke geur! Gelukkig dat deze 'latex-nagellak' geen sterke, chemische geur bevatte. Ik vind deze liquid latex een hele handige uitkomst! Wat fijn dat 'ie zo goed zijn werk doet.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik kan niet meer zonder! Fantastisch goedje!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Lijkt mij echt zo handig dit, wil ik binnenkort ook gaan proberen!

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn van harte welkom! Vind het erg leuk als je een berichtje achterlaat.