Pagina's

woensdag 23 september 2015

Mijn maffe nagels #2Zoals beloofd zou ik een update geven als ik meer wist. Ik had al een kleine edit in het eerste artikel gemaakt.* EDIT* 
Dankzij de comment van Bianca over Zink tekort ben ik verder gaan neuzen.
Ik verwachtte niet een Zink tekort te hebben maar ik las hier een stuk over ijzertekort en dat veroorzaakt onycholysis (gedeeltelijk loslatende nagels). Na googlen op onycholysis denk ik wel heel sterk dat ik dit heb. De oorzaak weet ik nog niet helemaal, het kan komen door psoriasis en mijn huid vooral aan mijn handen vervelt echt heel erg en is daardoor ook zo droog.De huidlaag onder het witte gedeelte van de nagel gaat verhoornen waardoor dus die drukkende pijn ontstaat.En wipt zo ook de nagels weer verder los.
Het genezen is niet zo snel gedaan en de oorzaak zou ijzertekort kunnen zijn dus daar ga ik me op laten testen. Meer ijzer innemen zou een optie kunnen zijn en ik las over Argan olie. Gelukkig heb ik dat en ga daar dus mee beginnen. Hou jullie op de hoogteIk heb de huisarts gebeld en hij kon het onycholysis verhaal (loslatende nagels zoals hij eerder al stelde) beamen. 
Mijn hamvraag was wat is eraan te doen?
Daar zou hij verder naar vragen en dat zou ik nog horen.
Een week later had de huisarts contact gehad met de dermatoloog die mij eerder met niets aan de hand naar huis stuurde (na een 3 maanden tabletkuur tegen schimmelnagels). De dermatoloog weet dus niets van onycholysis en blijft 't op een schimmel gooien. NOU BEDANKT. 

Artsen maken ook fouten maar mijn huisarts heeft het altijd bij het rechte eind gehad en de dermatoloog kan ik niet geloven.
Onycholyse is maar weinig aan te doen dus ik laat het rusten.

Ik heb geen ijzer of zinktekort al mijn waardes zijn prima.
Ben dus zo gezond als een visje!

De arganolie behandeling heb ik met de huisarts besproken maar de werking hebben we na er wat dieper op in te gaan als nul kunnen stellen.

Wel even geprobeerd natuurlijk maar geen resultaat.

Ik heb een tijd azijn onder mijn nagels gedruppeld 2x per dag. Dat gaf een kleine verbetering. Ik denk dat door het regelmatig druppelen de huid onder de nagels weker werd waardoor de druk wat wegviel. De pijn was zeker een stuk minder.

Dat druppelen wil er nogal eens bij inschieten en uiteindelijk vergeet ik het weer weken.

Tot het weer wat pijn gaat doen en ik weer druppel.

Nou moet je niet denken dat de pijn ondraaglijk is en ik met 10 wapperende vingers over de grond rol maar je voelt gewoon een flinke irritatie. 
Zeker voor de nailarts waar ik graag stempel en je de stempel over de nagels rolt voelt het gewoon onprettig aan. Ik ga nu weer een tijd druppelen.

We gaan de herfst/winter weer in en ik had al een vermoeden dat het in de winter erger is dus daar ga ik dit jaar meer op letten.

Zelf kan ik heel weinig vinden over het ontstaan ervan en ook het bestrijden ervan. Nagels kort houden heb ik echt een tijd gedaan maar de pijn werd zeker niet minder van. Mijn teennagels zijn altijd al kort. Ik was mijn handen al zo weinig mogelijk en ook niet met zeep. Niet erg hygiƫnisch maar vaak wassen maakt het echt niet beter.

Wat ik wel een beetje eng vind is hoe het verder gaat, laten mijn nagels echt een keer helemaal los? Kan ik dan niet meer nailarten?
Nu al merk ik vergroeiing van mijn nagels, als ik dan een swatch online zet zijn mijn middel en wijsvinger al gebobbeld.
Het enige dat ik over het ontstaan heb kunnen vinden is niet passende schoenen. Nou ben ik altijd erg zorgzaam geweest voor mijn voeten en wissel echt vaak van schoenen en zorg ik dat ze goed zitten. Omdat het aan alle 20 nagels is kan ik dat dus ook niet op mezelf betrekken.

Mocht er nog iemand zijn die meer weet over onycholysis hoor ik heel graag van je.

Tot zover dus de update en ik wil iedereen bedanken voor de lieve comments in het eerste artikel.

Ook hier is een vervolg op:
Mijn maffe nagels #3


10 opmerkingen:

 1. Hopelijk vind je snel iets waardoor dit probleem stopt! Ik kende dit probleem zelf nog niet, dus kan je spijtig genoeg niet helpen, maar ik hoop dat je op dit artikel veel helpende comments gaat krijgen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Helaas kan ik je niet adviseren. Maar wat erg zeg ik hoop niet dat je nagels gaan loslaten en dan ook nog die pijn. Ik hoop dat er toch iemand is die jouw verder kan helpen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat erg! Ik heb wel eens van die vlekjes op mijn nagels gehad, maar gelukkig was het ook zo weer weg. Het was bij mij alleen erg klein, dus het viel niet heel erg op. Ik hoop echt dat er een specialist je kan helpen, ik snap je! Het lijkt mij echt vreselijk als de nagels loslaten, je hebt prachtige nagels! Heel veel succes, het komt vast allemaal goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat vervelend en erg. Hopelijk vinden ze iets waardoor je dit niet meer hebt. Ik had geen idee dat dit bestond eerlijk gezegd dus ik kan je ook geen dingen adviseren. Ik hoop echt niet dat het loslaat en je ook zoveel pijn hebt !<3

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is echt supervervelend om zoiets te hebben waar eigenlijk niemand echt veel van afweet, dat voelt volgens mij best heel machteloos....ik kan je echt niet adviseren en heb het ook nog nooit eerder gezien bij iemand in mijn omgeving...misschien kun je eens contact op nemen met een ander ziekenhuis zoals bv het AMC, UMC of Erasmus en bij een van deze een second opinie aanvragen...tenslotte weet niet elke arts even veel op elke gebied over zijn vak gebied...knuffel petra

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je hebt vast het Mentality indie polish drama meegekregen? Door een verkeerd gecombineerde basis van 'n bepaalde collectie waren er dames die hun nagels los lieten, net als jij. Vreselijk :-(
  Het enige wat ik je kan adviseren is ga op buitenlandse sites erover lezen, al heb je dat vast gedaan... Ik heb een aandoening dat heet orthostatische intolerantie met hypocapnie. In NL is er bar weinig over te vinden. Ga ik op buitenlandse sites zoeken vind ik veel info met tips. Succes meis!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een klein stapje dichterbij wat het nu is. Ik heb er geen ervaring mee en kan je helaas niet helpen. Sterkte met je zoektocht en ik hoop dat je het antwoord vindt

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb dit ook en bij mij hielp dus mijn handen beschermen met dubbele handschoenen (gele huishoudhandschoenen en daaronder wegwerp). Ik heb ook je update gezien en ben blij dat je een oplossing gevonden hebt.
  Wat ik nooit had verwacht is dat het weer kan aanhechten.
  Speciaal belangrijk voor jou die mooie nagels nodig heeft bij wat je doet.
  Bedankt voor de info want het gaat en het komt bij mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hai,

  Kun je ons een update geven?

  Heb hier ook al jaren last van aan mijn rechter ringvinger.

  Grt,

  D

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Update is te vinden in mijn maffe nagels 3

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn van harte welkom! Vind het erg leuk als je een berichtje achterlaat.