Pagina's

maandag 14 september 2015

Oude en nieuwe stampers & scrapers


Als gewoontedier heb ik al jaren mijn stamper en scraper van Konad. Of dit nu de beste manier is, ik weet het niet maar ik heb er altijd fijn mee kunnen werken.

Toch moet je met de tijd meegaan en als er vernieuwingen zijn dan ga ik die natuurlijk proberen. 
Zo kreeg ik laatst in de surprise box van Nailways een aantal nieuwe producten waaronder scrapers in de vorm van een pasje en een rechthoekige stamper. Ook bestelde ik iets nieuws.Voor de vergelijking heb ik even een houtlijm als liquid tape gebruikt en een witte basis.
Eerst de good old stuff. Voordeel is dat deze me nog nooit in de steek heeft gelaten. De grote en kleine ronde Konad stempel nemen moeiteloos alles over. Nadeel de druk op mijn nagels en je stempelt met de grote ronde veel naast de nagel.


De scraper is alles wat ik had, geen vergelijking. Nu weet ik dat er een flink nadeel aan zit, het schoonmaken is niet makkelijk en je image plate is meteen beschadigd.


De rechthoekige stamper van Nailways was ik na 1x gebruiken al fan van. Omdat ik altijd heb gewerkt met de ronde harde stamper zette ik meer druk op de nagel ook omdat ik een flinke C-curve heb. Zoals je misschien wel weet heb ik last van mijn nagels (onycholysis) vooral als er druk op komt. Met de rechthoekige stamper had ik minder last omdat deze niet ook nog eens aan van boven naar beneden moest rollen. Ook deze is hard en mat, mijn jellys zit ook een groene tussen maar die blijft glanzen. De vroegere stampers waren best prijzig en nu  zijn de nieuwere modellen een stuk goedkoper. Deze is maar €  2,95.

De scraper heeft veel weg van een pasje en na wat zoeken merk ik dat collega nailarters vaak pasjes gebruiken. Na een paar keer gebruiken vind ik het echt veel fijner werken. Je afbeelding lijkt soms beter gevuld terwijl je niet zoveel lak nodig hebt. Wat ik nog het mooiste vind is dat je je plate niet beschadigd. Deze scraper blijft erin! Voor € 0,50 kun je hier niet voor tobben.


 Het allernieuwste op stamping gebied zijn Jelly of marshmallow stampers. Ik bestelde een setje bij Born Pretty Store en  het was even wachten tot ze binnen waren maar nu kan ik ze testen.

De jellys zijn er in verschillende hardheden zo is de groene vrij hard en de rode heel zacht, het is net pudding. Het lijkt wel speelgoed! 

Mijn eerste poging was absoluut niet zonder slag of stoot. Na het  aanbrengen van stempellak op de plate drukte ik mijn jelly stamper erin maar hij nam helemaal niets op. Na wat zoeken op internet zag ik dat mensen gebruik maakten van kleding rollers om de stamper schoon te krijgen. Met huisdieren heb je al vaak een kleding roller bij de hand alleen die van mij is ook jelly zodat hij af te wassen is. Eigenlijk moet ik een papieren exemplaar kopen maar daar heb ik nu niks aan.


Ik heb verschillende rollen tape in huis en koos voor een acryltape om de jelly mee schoon te maken en werkt prima.
Helaas de jelly stamper zelf niet. Wat ik ook probeerde er kwam niets van de plate op de stamper. Ik ben de jelly toch maar gaan reinigen met remover (met aceton). Geen effect.


 Omdat de nailways stamper met remover met aceton reageert heb ik die met een milde remover schoongemaakt en dat ging perfect.


Misschien zou dat ook voor de jelly werken? Nee dus.


Ook met een andere stempellak geprobeerd maar er gebeurde niks.


Na wat naslagwerk in de nailart encyclopedie (lees: Youtube) werd er een MoYou plate gebruikt.
Het zal toch niet aan de plate liggen?


Ik verwisselde mijn plate en de jelly stempelde als een tierelier!
Oké jellys zijn dus niet gelijk klaar voor gebruik bij alle plates.


Mijn duim is gestempeld met de eerste plate en een jelly maar niet succesvol. Mijn wijsvinger is onwijs scherp met een MoYou plate en de jelly stamper. De middelvinger met de Nailways stamper. en de laatste 2 met de grote en kleine Konad stamper.


De afbeeldingen komen bij de harde stampers goed over al zie ik bij de Konad dat alles egaal is en de Nailways een beetje meer open patroon.


De jelly is een ander patroon maar wel heel mooi gelukt.

Eindconclusie: de jellys zijn heel fijn voor mijn nagels. Omdat het lekker zacht is voel ik bijna niet dat ik stempel en omdat ze zo gevoelig zijn ga ik de jellys veel vaker gebruiken. Nadeel is wel dat ik nu uit moet gaan zoeken welke plates wel en niet kunnen en lukt het niet zal ik tocht de oude vertrouwde stamper moeten pakken.

Dag 2 heb ik mijn collega Malinka om hulp gevraagd. Als iemand het antwoord weet is zij het. Ze is echt een stempelkoningin. Met een 1000 dingen sponsje moest ik over de stamper heen om heb wat op te ruwen. Dat werkte! Nu kan ik bij alle plates mijn jelly stampers gebruiken.

Heb jij al ervaring met de nieuwe puddingachtige stampers?

* EDIT
Vandaag staat er op Nailbox.nl een interview met mij!

11 opmerkingen:

 1. Ik kende deze stampers nog niet. Ik vind het uiteindelijke resultaat mooi geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik dacht al, ze moet even opruwen! Gelukkig is het gelukt :-) Sommige stampers moet je juist niet opruwen omdat je ze dan helemaal kapot maakt, dus wees er voorzichtig mee. Erg fijn dat je hierdoor minder last heb vanwege de druk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijk uitgebreid artikel!
  Mooi resultaat, maar ik heb er het geduld niet voor ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het resultaat op je wijsvinger is echt wel geweldig te noemen! XxX

  BeantwoordenVerwijderen
 5. nee, ik had geen flauw idee dat dit bestond...ondertussen heb ik ook de box besteld bij nailways, en moet ik nog aan de slag met de vierkante stamper ( oefenen en oefenen )

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die vierkante vind ik wel makkelijker werken dan de ronde al kun je er geen decals op maken ben ik achter. Ben benieuwd wat je van de box vind!

   Verwijderen
 6. Super interessant artikel! Heb ik even veel bijgeleerd, bedankt hiervoor ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk artikel! Kende de marshmallow stampers nog niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik wist niet eens dat het bestond! Wat een gave stempels, je kan er echt tofde effecten mee creëren :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat fijn dat je nieuwe stempels gevonden hebt die werken. Ik heb ook met sommige afbeeldingen dat de stijvere stempel beter werkt.

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn van harte welkom! Vind het erg leuk als je een berichtje achterlaat.