Pagina's

maandag 23 november 2015

Brilliantnails 2 jaar!Joepie, mijn blogje is vandaag 2 jaar op het wereld wijde web. Vieren doe ik het zeker want ik ben zo blij dat ik 2 jaar geleden de stap heb genomen! Ik laat geen gelegenheid voorbij gaan om rijstevlaai te maken en schuif er vandaag een hele taart in! Hoe waren deze 2 jaar eigenlijk?Groei

Ik weet de eerste dag nog goed. Met angst en beven ging ik online met deze nailart:De naam Brilliantnails is te danken aan mijn beste vriendin Miranda. Ik had meteen 100 bezoekers op dag 1 en kon het niet geloven. Buiten de gestage groei merk ik ook dat ik groei in nailarts maken. Van het simpele stempelen ben ik door gegaan met andere technieken en als je een foto van het begin  bekijkt en een foto van nu zie ik dat er vooruitgang in zit.


Als blogger doe ik qua statistieken erg onder voor anderen. Ik maak een nailart, schiet plaatjes die ik onbewerkt plaats en schrijf er hier en daar wat bij. Het bijhouden van bezoekersaantallen hou ik me totaal niet mee bezig. 1 omdat ik gewoon niet zoveel van HTML en computers weet. 2 omdat ik dit vooral doe omdat ik het leuk vind. Het geeft me niet zolang ik er plezier in heb.
In het begin had ik op woensdag en zaterdag een artikel.
Immiddels post ik op maandag, woensdag, vrijdag en ook weleens op zaterdag.

COTM

Dat de blogwereld groot is had ik vooraf al ontdekt en mijn blog is absoluut niet groot maar wilde er al snel meer uithalen. Ook al kan er tussen blogs haat en venijn ontstaat ben ik het anders gaan benaderen. Ik zocht naar meiden met een passie voor nailart en stuurde ze een mail of ze het leuk vonden een maandelijkse challenge aan te gaan op vriendschappelijke basis. Dat is niet alleen leuk maar je werkt ook aan vriendschap en natuurlijk verschillende technieken. Nu de COTM al 1,5 jaar meedoet weet ik voor het volgende jaar ook al precies wat ik ermee wil.

Dipje

Tuurlijk komen die dagen weleens voor, een winactie trekt volgers en zodra die is afgelopen zijn ze foetsie. Dat komt weleens hard aan.
Iedereen kijkt denk ik wel kritisch naar zijn/haar werk en soms post ik iets waar ik heel trots op ben en soms laat ik het afweten qua fotografie of de nailart zelf.
Inspiratie tot een nailart heb ik altijd gelukkig. Soms moet ik mezelf wel aansporen een artikel de schrijven want het liefst ben ik gewoon aan het lakken.

Mijn beginnersfout was natuurlijk te denken (dromen) van talloze samenwerkingen. Die bleven uit. Ik mailde me een slag in de rondte maar kreeg geen enkele feedback.
Inmiddels krijg ik genoeg aanbiedingen en merk ik dat ik liever mijn eigen ding doe.
Ik wil niks moeten en hou het bij de basis. Een samenwerking ga ik nu dan ook alleen aan als ik het zelf zou willen kopen. PR bureaus en grote merken heb ik laten schieten.

Vriendschap

Naast een groepje fijne vriendinnen heb ik ook online vriendinnen gemaakt. Een anonieme blogger in haar eigen straatje heb ik nog nooit ontmoet maar we lachen en mekkeren heel wat af tegen elkaar.
Ook de meiden van het eerste jaar van de COTM zijn een stel schatten. Ze hebben passie en we kennen elkaar al 1,5 jaar en laatst natuurlijk onze meeting waar je echt merkt wat een die hards in nagellak het zijn.
Het is heerlijk van elkaar te leren en tips te geven, al zijn die niet altijd goed voor je portomonnee hihi.
 Buiten de passie voor nailart hadden we veel andere onderwerpen waar we gezellig over kletsten.
Ook de meiden die vanaf het prille begin comments plaatsen zijn me dierbaar geworden. Je merkt hoe leuk het is een lieve comment te krijgen en deze meiden hebben allemaal een blog over beauty, nagels, lifestyle of mode.Toekomst

Nailarten is al jaren mijn passie en ben er absoluut nog niet klaar mee. Ik ga jaar 3 met plezier van start.
Misschien moet ik me meer richten op statistieken en Brilliantnails meer groei geven. Hier heb ik me echt suf over gepiekerd maar het is niet mijn doel meer. Ik hou van nailarts en al heb ik 10 bezoekers is dat voor mij al genoeg. Het loslaten van de prestatiedrang voelt goed!
Ook heb ik Instagram en die groeit sneller dan bloglovin.

Na 1 jaar had ik een hoop vragen met onder andere deze: vinden jullie het wel goed?
 Ik kreeg unaniem antwoord: ga zo door.
Ik ga dus ook nu zo door! De nagellakjes blijven, beauty ben ik gek op maar laat dat aan anderen over en heel af en toe gooi ik er wel een persoonlijk artikel of een tag in.


Ik wil alle volgers en de meiden die op mijn artikelen reageren bedanken voor het bezoeken van Brilliantnails!
18 opmerkingen:

 1. Ahhhw wat mooi geschreven dit. Met zoveel gevoel en passie! Vind je blog erg leuk, dat weet je, anders kwam ik hier niet. Ik vind je nail arts leuk en je schrijfstijl. Ga lekker zo door meis!!! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd :D Wat een mijlpaal zeg! Ga zeker zo door meid, ik hou er echt van om al jouw artikelen te lezen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd! Op naar een mooi en goed 3e jaar en natuurlijk nog meer jaren! Leuk om te zien hoe het de afgelopen twee jaar allemaal gegaan is.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd met het 2 jarige bestaan van Brilliantnails..Zelf lees en kijk ik altijd erg graag bij je, ik steek veel van je artikelen op en soms sta ik echt verbaasd van de mooie dingen die je maakt...Op naar het 3e jaar, ...xx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gefeliciteerd met het 2 jarig bestaan van je blog ! ga zo door :D

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gefeliciteerd met het 2 jarig bestaan van je blog! Wat heb je dit mooi beschreven, ik vind je blog super leuk en lees je artikelen heel graag. Op naar het 3de jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gefeliciteerd met het 2 jarig bestaan van je blog! Wat heb je dit mooi beschreven, ik vind je blog super leuk en lees je artikelen heel graag. Op naar het 3de jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gefeliciteerd met je 2 jarige anniversary! *gooit confetti* Op naar het derde jaar! Ik vind je creaties altijd prachtig om te zien! -x-

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gefeliciteerd! Op naar het derde jaar! Ga zo door!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Gefeliciteerd met deze mooie mijlpaal! Ik vind je nailarts altijd super en lees de artikelen heel graag! veel succes verder!
  sabrina

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Volgens mij heb ik je al gefeliciteerd op Instagram, maar ik doe het hier gewoon nog een keer: gefeliciteerd met je blogverjaardag! :) Goed ook dat je je niet teveel met statistieken bezighoudt en je eigen ding doet, dat is denk ik toch wel het belangrijkst, omdat je er zo plezier in houdt en dat straal je ook uit naar je bezoekers!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Gefeliciteerd! Ik ben blij dat je ook instagram hebt en ik hoop dat de cotm nog jaren doorgaat ^^ Zo jammer dat ik zo ver weg woon wel :(

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik volg je blog al een tijdje en met veel plezier. Al twee jaar, gefeliciteerd. Je maakt nog steeds mooie dingen en net zoals je zegt gaat je techniek vooruit. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Oh, wat dom! Ik lees dit nu pas! Van harte! En op naar de drie jaar...

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik ben een beetje laat, maar GEFELICITEEEEEERD! :D Op naar het derde jaar! Ik vind die nail art met herfstblaadjes en een crèmekleurig basislakje in dit artikel echt heel leuk trouwens!

  Liefs! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Erg leuk om te lezen! Je bent een topper!!

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn van harte welkom! Vind het erg leuk als je een berichtje achterlaat.