Pagina's

vrijdag 11 december 2015

Paraffine badjeDe laatste tijd heb ik heel weinig over handverzorging geschreven. Handcrèmes verslijt ik echt razend snel en omdat mijn huid erg droog is kan ik 9 van de 10 handcrèmes niet adviseren. Met droge handen moet je gewoon kritisch zijn.

Vandaag heb ik echt een product daar ga je van smullen met droge handen (en voeten).
Dit is een oudere foto maar zo zien mijn handen er gemiddeld uit. Vooral aan mijn duim en wijsvinger ook flinke kloven die bij een vuist kapot springen en dat is echt niet fijn.Dit is mijn paraffine badje en ik heb hem net aangezet. Het is al 25 graden en hij loopt op naar 80.

Wat is een paraffinebad en wat doet het nou?

Paraffine is een minerale olie en het badje is een soort mini sauna. Het opent de poriën, voert afvalstoffen weg en zorgt dat de voedende eigenschappen dieper door kunnen dringen in de huid. Het werkt bij verschillende huidaandoeningen zoals, eczeem, psoriasis, winterhanden, kloven en reuma. De doorbloeding in je handen wordt ook verbeterd en na de behandeling ben je een stuk gladder. Voor de oudjes onder ons....rimpels verdwijnen ook!De paraffine in het bad is echt keihard maar dalijk is het een zalige voedende vloeistof.Langzaam smelt de paraffine. Ik zet hem vaak een uurtje voor gebruik aan. Hij is erg geliefd bij een nailnight met vriendinnen waar we om de beurt handen of voeten in kunnen dompelen. Het is echt een mini spa. In een salon kan ik heerlijk genieten van een massage en gerommel in mijn gezicht maar thuis kan ik mijn handen lekker pamperen.En zo is hij klaar voor gebruik.

Scrub van tevoren je handen goed zodat je dode huidcellen eraf zijn en je kan of voor of na het badje je handen met een voedende crème insmeren.Van tevoren leg ik alvast zakjes en handschoenen klaar.


Controleer altijd even de temperatuur want het kan goed warm zijn.

Vergeet niet je sieraden af te doen want gestolde paraffine uit je ring of armbandje peuteren is niet het leukste werk.

Draag ook geen nagellak want nagellak kan hier niet altijd goed tegen.Die eerste dompeling is echt zalig. Op de bodem zie je een roostertje liggen. Het verwarmingselement zit op de bodem dus dat is een extra bescherming.Na kort dompelen krijg je een wasachtig laagje over je handen en kun je nog een keer dompelen.De druppels die na het dompelen onderaan je hand hangen worden ook hard.

Het voelt nog heerlijk warm aan.Om dat zo te houden trek ik er plastic zakjes over. Ook om de handschoen schoon te houden.Daarna lekker in badstof handschoenen.Na ongeveer 15 minuten heeft de paraffine zijn werk gedaan en trek je de handschoen met plastic zak uit. Je stroopt als het ware de paraffine van je hand af. Daar na nog wel even de rest verwijderen.Nu voelen mijn handen echt als herboren. Zo zacht als babybillen kan ik er weer tegenaan.


Geen kloofjes meer en ze voelen echt als nieuw.

Het is superzuinig in gebruik omdat je er alleen maar in dompelt en het is lang houdbaar dus je hoeft het niet weg te gooien. De paraffine in het badje stolt weer en kun je het zonder knoeien wegzetten.
Wil je ook een paraffinebad aanschaffen voor jezelf of misschien kado geven voor de kerst?


Bij Nailproduct hebben ze veel verzorgingsproducten en ook dit badje.


Deze maand kan ik je de kortingscode BCINDY150803 aanbieden voor 10% korting!


Is dit ook iets voor jou?


16 opmerkingen:

 1. Wat ziet dit er ontspannen en fijn uit. Lijkt me heerlijk zo'n handenbadje!
  XOXO esmee

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow, dit lijkt me een fijn toestel! Je ziet ook heel goed het verschil, top :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Looks kinda scary! Maar je handen zien er achteraf mooi zacht uit. Ik wist niet dat zoiets bestond.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het ziet er spannend uit, maar het resultaat is super mooi! Ik had er nog nooit van gehoord, leuke tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. dat klinkt helemaal niet verkeerd...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Handig en eigenlijk wel een must als je zulke droge handen hebt! Zelf doe ik wel eens een hand maskertje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dit lijkt mij echt heel handig om te hebben! Ik heb zelf helaas wel wat last van winterhanden en voeten, dus ik denk dat ik hier wel echt baat bij kan hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is inderdaad goed tegen winterhanden en voeten dus in jouw geval is ie echt aan te raden.

   Verwijderen
 8. ohhh dit klinkt lekker! Hebben mijn handen ook wel nodig, in de winter zijn ze ook vaak heel droog. Je handen zien er na het badje een stuk beter uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik weet dat jij al langere tijd op zoek bent naar de beste handcrème. Het lijkt me heel vervelend om zulke 'kapotte' handen te hebben. Bij het zien van de foto's schrok ik heel even. Ik dacht eerst dat je er blaren van had opgelopen, haha! Het is maar goed dat je bij iedere foto een tekst hebt geschreven. Je handen zien er na afloop mooi en verzorgd uit. Hopelijk heb je gevonden waar je al langere tijd naar op zoek was.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit werkt zeker en ook de specialle scrub maar die mag niet te vaak. Verder Smeren, smeren, smeren met ales wat ik in handen krijg.

   Verwijderen
 10. Zo een badje lijkt mij fijn. Ik heb altijd last van kloven en droge handen. Mijn handen zien er ook oud uit en ik ben nog maar 28.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Zou ook een zaligheid zijn voor mij! Ik heb 's winters ook enorm droge handen met scheurtjes. Soms kan ik niet eens een dop van een fles afdraaien. Heerlijke verwennerij!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mijn handen zijn meestal wel met een handcrème te fixen, maar anders is dit echt een uitkomst! En sowieso wel eventjes lekker om te doen denk ik :)

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn van harte welkom! Vind het erg leuk als je een berichtje achterlaat.