Pagina's

woensdag 17 februari 2016

Bloggers be like TAG


Afgelopen week zag ik deze tag op Northfix voorbijkomen. Ze had hem overgenomen van Maris

Ik ben gek op tags lezen op andere blogs en ook het invullen vind ik ook leuk al moet het wel aansluiten.

Deze gaat over bloggers dus hij is voor iedereen in te vullen.
1. Hoe lang blog je al?
Exact 23 november 2013. Dus 2 jaartjes.

2. Wat vind je het allerleukst en het allerstomst aan bloggen?
Het leukst is de nailarts maken, dat deed ik al maar ik maakte nooit foto's en ze blijven zo kort dat ik bloggen leuk vond om ze te delen en meteen een naslagwerk te hebben.
Er komt bij dat foto's maken ook steeds beter gaat. Ben er nog lang niet maar het gaat vooruit.

Het stomste zijn de mensen die mijn artikelen kopieeren en de afgunst. Gelukkig maar een paar keer voorgekomen.


3. Wat zijn jouw beste kwaliteiten als blogger en aan welke punten wil je nog sleutelen?
Oeh beste kwaliteiten.... Ik denk dan mijn nailart skills. Er zijn bergen nailartists zoveel beter maar ik doe mijn best.

Sleutelen moet ik echt nog aan de achterkant. Heb totaal geen benul van HTML, codes en de technische kant.4. Wie zijn jouw favoriete bloggers uit binnen- en buitenland?
Hier in Nederland zijn er veel leuke blogs. Qua nagellak vind ik het altijd leuk om te kijken bij Malinka van NailsbyMalinka en Miriam van Nailtalk. 
Ik hou meer van de kleinere blogs die passie voor bloggen hebben.

Andere blogs die ik graag bekijk zijn Matte & Shimmer, Heelgewoondagelijks, Beautiliciousworld, Saxandthepretty. Maar er zijn er nog zoveel meer.

Buitenland is er zoveel meer keus en ben bang er een hoop tekort te doen maar voor high end make up kijk ik graag op Kissandmakeup. Voor de nagels ga ik voor Piggieluv en Tartofraises.


5. Welke drie artikelen op je blog zijn het meest gelezen of gedeeld op social media?
O jee, komen we terug op mijn verbeterpunten want hier kijk ik nooit naar....
(half uur later)

Ja mijn clear jelly stamper cheap vs expensive ging als een trein. Kreeg op de eerste dag ineens 600 bezoekers erbij.

Ook de mijn maffe nagels #1 en #2 worden veel bekeken en er komt nog een vervolg aan.

Nu staat de liquid nailart tape DIY bovenaan.6. Welke misvatting over bloggen hoor je het meest, of welk onderdeel van het bloggen heb je zelf onderschat?
Toen ik begon dacht ik net als mega bekende blogs spulletjes te krijgen. Dat duurde me toch lang voor ik echt iets kreeg. Van de ene op de andere maand kreeg ik de ene aanbieding na de andere en vond het helemaal niet leuk! Ik wilde mijn eigen ding blijven doen! Na veel "nee" zeggen voelde het alleen maar beter. Ik ga nu in op dingen die ik echt zelf wil.

7. Aan welke bloggersclichés maak jij je schuldig?
Philosohy werd door Oprah en Dé grote bloggers geprezen en ja ook ik heb nu dagcremes, reiniging, maskers, pads en noem maar op van Philosophy.

Yankee Candle, heb heel lang weerstand geboden maar Fluffy Towels, Orange Splash en Clean Cotton branden hier afwisselend.

8. Krijg je hulp of doe je alles voor je blog helemaal zelf?
Zoveel mogelijk zelf. soms sta ik in een onmogelijke houding met de afstandbediening van mijn camera in mijn mond om een plaatje te schieten. 
Dankzij wat tips van Mirjam kocht ik al een lightbox en een daglichtlamp en als ik vastloop met bijvoorbeeld een poll maken schiet Bianca van Lotsoflock me altijd te hulp.

9. Wat voor blogs lees je graag en hoeveel bloggers volg je?
Make up, verzorging en soms persoonnlijke artikelen (meer anekdotes dan het ach en wee hoor).
Bij heelgewoondagelijks zijn dat soort persoonlijke artikelen altijd goed.

Dagelijkse hap heeft lekkere recepten en schrijft ook aan een short story wat ik echt verslind.

Northflix kan zo lekker hylarisch de kont tegen de krib aangooien en schrijft wat ik denk.

Serena van Beautylab schrijft inhoudelijk goede artikelen over producten door haar achtergrond en dat vind ik fijn. Tevens is ze de enige die ook een mailtje heeft beantwoord dat ik haar stuurde. 

Ik volg 136 blogs via Bloglovin maar er zijn er een aantal die ik gewoon dagelijks opzoek zonder ze zo te volgen.


10. Plan jij je blogberichten van tevoren in of post je alles ‘live’?
Plannen! Soms de dag ervoor maar heb liever een paar artikelen klaarstaan. Je weet maar nooit of je tussendoor geen tijd hebt of de griep je te pakken krijgt. Ik plaats mijn artikelen vroeg. Ik sta dan ook op en bekijk meteen of alles goed is.
Ben ik het echt vergeten dan komt mijn artikel wat later of ik sla gewoon over.


11. Welke gouden (of technische) tip heeft jou geholpen en zou iedere blogger moeten weten?

Poeh, dat is niet echt een vraag voor een groentje als ik. In bloggen zit veel tijd en realiseer je dat. Leuk om elke dag een artikel te willen plaatsen en ook nog je school aan het afmaken bent. Geeft een hoop druk en dan is bloggen een verplichting ipv een hobby.
Blog voor jezelf en niet een ander doel. Voor ik er zelf aan begon heb ik ruim een jaar anderen geobserveerd en een aantal zijn gewoon al verdwenen.

12. Wat is de mooiste ervaring (Of samenwerking) die je met je blog hebt gehad?
Dit was echt even denken maar waar ik zelf het meest blij mee ben is mijn zelf gemaakte image plate.
De communicatie was top, het eindproduct gewoon super. Heeft toch wel een heel warm plekje bij me.

De COTM! Samenwerking met andere leuke bloggers en heb een paar lieve vriendinnen overgehouden aan onze challenge.

Mijn eerste samenwerking was met Webprint waar ik een Brilliantnails telefoonhoesje maakte. Nu heb ik een andere telefoon en baal dat dat hoesje niet meer past nu.

Als laatst maar zeker niet minst de samenwerking met Northflix. Eerst kreeg ik de Incoco lakstrips (was niks voor haar dus ze kon het beter overlaten aan iemand die met lak overweg kon) om een review over te schrijven.
Later mocht ik een gastartikel schrijven over de kledingwebshop ZoYou op haar blog.

zoyou webshop 11

13. Wat is het stomste dat je ooit als blogger hebt gedaan/zijn er dingen waar je achteraf spijt van hebt?
Na Webprint werd ik bestookt met telefoonhoesjesaanbieders. Ik vond het lastig om nee te zeggen en het voelde oneerlijk daarover te bloggen. Ik maakte de link naar nagellak ermee maar dat kon ik niet blijven doen. Omdat ik mobiel ook vaak met bloggen bezig ben kreeg ik de kans een powerbank te reviewen. Mijn oude was zo goed als overleden en ik ging op het aanbod in. Ben er niet trots op maar het is een leermomentje geweest.

Het vertrouwen van mensen in real life is al lastig maar in de digitale wereld is het helemaal een gok.
De COTM heeft een hoop positieve dingen gebracht: vriendschappen en een mega stimulans om een leuke nailart neer te zetten.
Jaar 2 trok ik een sponsor aan en daar ging het de mist in. Vele meiden waren blij met de sponsoring en de paar voorwaarden waaraan we moesten voldoen. Helaas niet iedereen en ik kreeg te maken met haatmails achter mijn rug om en zwartmakerij.  GROOT LEERMOMENT.


14. Hoe ga jij om met jouw privacy? Deel jij veel persoonlijke dingen op je blog of scherm je bewust bepaalde dingen af?
Ik heb geen geheimen en je weet welk gezicht er achter Brilliantnails zit maar ik focus me op nailarts. Soms gooi ik er een beetje persoonlijkheid in. Ik ben getrouwd, heb een hond en een vogel, woon in een gat...
Verder wil ik het daarbij laten. Iedereen heeft weleens wat maar dat gooi ik niet graag op het www. Ik ben niet miss perfect, al drink ik sinds een week wel elke dag een gezonde smoothie. Ben ook dierbare mensen verloren en ja, heb weleens griep. Kan ook onzeker zijn, superlief of superbitchy. Toch voel ik me er niet lekker bij zoveel te delen met iedereen die mijn blog kan lezen.
Het meest persoonlijke was voor mij de blogstop omdat ik een inwendige oogontsteking had. Noodgedwongen kon ik niks en wilde verklaren waarom ik afwezig zou zijn.15. Wat hoop je nog een keer met/via/dankzij je blog te kunnen doen?

O hier kan ik helemaal bij wegdromen.
Als je nou echt goed bent met nailarts en een bedrijf als Bundle Monster vraagt je om een image plate voor hun te ontwerpen......

Of een nagellakmerk (Color Club - Nailways - Hema *kan mij het schelen wie?) vraagt je een eigen collectie lakjes te ontwerpen.

Verder staat alweer een nieuwe COTM meeting op de planning. Meer realistisch en supergezellig.

Door mijn blog en haar blog heb ik een bijzondere digitale vriendin erbij en ik ben van plan haar van de zomer echt eens op te zoeken.

Dit was de TAG weer. Ik vind hem superleuk dus neem hem vooral over!
Ik geef hem zeker door aan: Petra, Bianca, Imke, Kirsty, Laura en Kelvin en Marsha.

Als je dat doet tip dan wel de bedenkester Maris want ze houdt bij wie deze allemaal invullen.14 opmerkingen:

 1. Hele leuke tag! En lief dat je m'n blog leest :D 600 bezoekers in 1 dag erbij, wauw! Dat is een heel goed artikel geweest. En wat een leermomenten, daar heb je wel echt wat van op kunnen steken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De afgunst dat vind ik ook zo jammer en het koppie ook, maar het is lastig om te voorkomen. Zie het maar als een compliment, al is het makkelijke gezegd. Wat leuk dat Bianca van Lotsoflock je soms helpt. J Blog voor jezelf en niet een ander doel vind ik een goede tip en ik ben het er helemaal mee eens. Wat vervelend zeg met de haatmail. Leuk om te lezen, want meestal zie ik alleen maar nail art

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jeetje jij hebt ook al aardig wat meegemaakt als het op de afgunst aan komt! Niet leuk. Het is ook echt een vrouwenwereld. Leuke tag!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een heerlijke tag om te lezen, en voel mij ook wel een beetje vereerd dat je mijn blog noemt als een van de blogs waar je graag leest....Om sommige dingen moest ik stiekem wel een beetje lachen, zoals het bestookt worden met die telefoonhoesjes. Mijn fantasie slaat dan gelijk op hol...( een heel blog , alleen over van die hoesjes..Haha zou iemand dat echt lezen? )Ik wil deze tag zeker over gaan nemen, hij is echt zo leuk..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Soms kan het per artikel zoveel schelen hoeveel bezoekers er komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vond het leuk om wat meer over je zelf te lezen. Hoe je omgaat met samenwerkingen, je blog etc. Mooie tag is dit wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Awwwww, wat lief dat ik vermeld word, da's echt heel leuk om te horen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuke tag is dit! Leuk om je antwoorden te lezen, stom zeg dat je haatmails kreeg. Snap dat echt niet van mensen die dat doen. Leuk die foto van jouw bij
  Zoyou!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een leuke tag zeg! Ik vind dat je de vragen leuk beantwoord hebt :). Ik vind het goed van je dat je gewoon nee zegt, je hoeft namelijk niet elk product te nemen het is goed dat je de producten aanneemt die je ook daadwerkelijk wilt hebben. Zo blijft je blog toch wat persoonlijker :).

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Een eigen nagellak collectie, daar droom ik ook van!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik denk dat een eigen nagellak collectie de droom is van alle cotm leden :p Een eigen imageplate zou ook al geweldig zijn. En dat van die gsm hoesjes, laptop hoesjes, whatever hoesjes herken ik heel erg. Leuk voor een keertje maar ben er ook mee gestopt.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat leuk dat je mijn blog noemt en hebt getagd! Ik vind het heel goed dat je kritisch naar je samenwerkingen kijkt en niet zomaar alles aanneemt als je er niet achterstaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. De markt voor de ultra HD-camera zal naar verwachting in 2021 USD 3.260,57 miljoen bereiken. Hoewel redelijk geprijsde sportscam full hd 1080p handleiding is inmiddels een veelgebruikte camera geworden.

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn van harte welkom! Vind het erg leuk als je een berichtje achterlaat.