Pagina's

maandag 25 april 2016

Mijn maffe nagels #3 - de behandeling Treatment onycholysis


Hier ben ik weer met een update over mijn nagels. De eerste artikelen waren zo goed bekeken en ik kreeg op verschillende social media zoveel feedback. Nu ik eindelijk DE behandeling heb gevonden ben ik terug met een update: deel 3.

Een tijdje terug plaatste ik deze foto van mijn nagels. Ik kreeg veel positieve reacties maar het opvallendste was de reactie op mijn korte nagelbed en zelfs een aantal keer de reactie van is dit onycholysis (loslatende nagel). Na deze reacties ben ik op andere fora mijn foto gaan plaatsen met de vraag wat hieraan te doen is aangezien de dermatologen in Nederland geen antwoord kunnen geven...

Ik kreeg een hoop larie aan antwoorden en zelfs keiharde onzin over de oorzaak maar uiteindelijk een korte reactie met: check IBX behandeling.
Zo gezegd zo gedaan en daar mijn vraag wederom gesteld.
Ik kreeg veelal het antwoord:  O, dit gaat wonderen verrichten bij je.
Wat IBX is en wat het dan doet kreeg ik veeeeel later pas te horen en van de zin; het gaat echt helpen! Ben ik toch nog steeds argwanend. Alle voorgaande adviezen (zie vorige artikelen) hebben me niets gebracht dus ik was wat sceptisch tot ik een foto onder ogen kreeg. (Helaas is deze niet meer beschikbaar).

Deze dame had ook een ongelijke en oplopende witrand en na 4 behandelingen (4 weken) is dit het resultaat.

Nou zien doet geloven en ik maakte meteen een afspraak voor een IBX behandeling. Eind december ging ik voor de eerste keer en nu we een aantal maanden verder zijn laat ik het resultaat zien.

1 dag voor ik de IBX behandeling kreeg was ik weer bij de huisarts en de praktijk heeft nu 4 artsen en ook deze kon onycholysis vaststellen en geen schimmel. Hier krijg je toch wat van? Geen schimmel / wel schimmel en niks werkt.

De IBX behandeling op zich is kort en worden er 2 verschillende speciale lakken aangebracht die worden verwarmd waardoor IBX in de nagelplaat trekt en erna wordt uitgehard onder een UV lamp.

Zichtbaar is het niet, je nagels zien er precies hetzelfde uit. Wel merkte ik een soort versteviging. Al heb ik sterke nagels leken ze toch flexibeler.  Aansluitend op de IBX behandeling moest ik heel veel Dadi 'Oil smeren en dat spul is voor mij echt vloeibaar goud. De pijn die ik door de onycholysis heb is langzaam weggetrokken en na eerst minder pijnlijk te zijn is het nu helemaal niet pijnlijk meer.


Tracy Shelverton is gespecialiseerd in IBX en tijdens mijn ontmoeting met haar op de Vakbeurs voor uiterlijke verzorging in Goringhem vroeg ik haar naar mijn nagels te kijken. Ik zag natuurlijk wat IBX bij anderen deed en ik wilde ook wel in een maand mijn nagels weer helemaal als normaal. Tracy gaf mij een uitgebreide uitleg over IBX en Dadi 'Oil en dat ik na 8 jaar trauma niet in een week resultaat kon verwachten.


Tracy heeft uitgebreid de tijd genomen. Professionele foto's gemaakt (niet met de iPad maar een fotograaf) en een behandelplan opgesteld.


Omdat ze veel nagelkennis bezit en ook mensen met kennis van nagels kent vroeg ze mij wat stukjes nagel op te sturen voor onderzoek.


Eindelijk DE diagnose die zeker en duidelijk is. Het is gist. Door verder onderzoek door de patholoog kwam er ook nog uit welke gist en kreeg van Anschel van der Schoor een aangepast behandelplan.

Omdat mijn nagels al vrij sterk zijn mocht ik de IBX behandelingen met grotere tussenpozen voortzetten en verder gaan met Dadi 'Oil. Deze smeer ik nog elke dag meerdere keren.

Waarom is dit niet opgenomen in de zorgverzekering?
Waarom is er geen arts op de hoogte van deze behandeling.
In mijn zoektocht naar het antwoord zag ik wat IBX heeft gedaan bij verticaal gespleten nagels, horizontaal ingescheurde nagels en nog meer trauma's. Haast ondenkbaar dat het antwoord op al deze problemen voor handen is met IBX en Dadi 'Oil. Het is ook een uitkomst voor zachte en zwakke nagels.

Sinds 2008 ben ik aan het dubben geweest en alle (zelfzorg)middelen hebben me een klein vermogen gekost....
 • De tabletkuut van de dermatoloog (3 maanden) heeft vele bijwerkingen en doet meer schade dan goed. Voor niks dus...
 • MYK lotion (op recept) 2 jaar gesmeerd elke dag en ik heb wat tubes opgemaakt.
 • Scholl kalknagel behandel set (want ja de specialist zei schimmelnagels) Heb ik er ook een aantal van versleten.
 • Potje Vicks Vaporub.
 • Azijn (nu zijn dat de kosten niet) maar het ruikt niet echt lekker hoor.
 • Pure Argan olie.
 • Uiteindelijk toch Daktarin nagellak gekocht en trouw elke dag 2x gesmeerd.
Alles met 0 resultaat.

IBX en Dadi 'Oil sloeg vrijwel direct aan en een behandeling in de salon is toch een extra zekerheid dat de behandeling helemaal goed is. De Dadi 'Oil krijg je in een kleine flacon mee tijdens de eerste behandeling waar 95% biologische ingredi├źnten in zitten.

Dermatoloog Bastiaens (specialist in nagels) heeft dan schimmel geconstateerd en mij een schadelijke kuur voorgeschoteld maar heeft nooit verder onderzoek gedaan of met een andere (niet schadelijke) behandelmethode aangekomen.

De dames Tracy Shelverton en Anschel van de Schoor gaven mij na jaren zoeken wel een gevoel dat ik er niet alleen voor sta en hun net zo hard meeknokte naar een oplossing als ik. Deze dames hebben bergen kennis over nagels in huis waar de beste dermatoloog in Nederland bij verbleekt.

Ze hebben echt geluisterd, onderzocht en geadviseerd met een verbluffend resultaat. Een tijdje heb ik gewoon de behandelmethode aangehouden en op een avond vergeleek ik de eerdere foto's met nu en ik zie MEGA verschil. We zijn er nog niet maar een schade die al 8 jaar in mijn nagels zit is natuurlijk niet zo weggetoverd.

Dit is de eerste (en niet schadelijke) behandeling waarbij ik resultaat zie.


Mijn tenen gaven veel pijn omdat ik niet kon hurken omdat de druk dan te groot werd. Op dit moment, tijdens de behandeling voelen ze beter aan. Kijk vooral even naar mijn ringteen links en rechts, voor was er heel weinig roze te zien en het komt nu langzaam weer terug.

Omdat ik dit product vanaf december ben gaan gebruiken weet ik wat het kan doen bij mij en heb ook talloze andere trauma nagels gezien die behandeld zijn en genezen.
De behandeling is alleen te ondergaan in gecertificeerde salons waarbij de nagelstyliste is opgeleid voor IBX behandelingen.

Zie vooral aan de linkerhand mijn wijsvinger. Ongelofelijk hoe ik van een flinke V vorm nu richting een ronde smileline ga.


Het valt mij ook op dat de voor foto's echt een hele harde rand hebben, de overloop van wit naar roze is zo duidelijk als zwart wit. Nu de pijn weg is getrokken denk ik dat de hard roze delen op de oude foto juist de pijnlijke delen waren.

Nu viel ik met mijn neus in de boter door meteen met een van de beste nail-techs te werken.
De  Nail-tech studio van Anschel zit in Capelle aan den IJssel en de studio gaf mij meteen een professionele maar wel een gezellige indruk. Dat kan ook niet anders want Anschel is al 20 jaar een expert op nagelgebied en is de rechterhand van Tracy Shelverton.


Links: Jim Nordstrom (de uitvinder van IBX en Dadi 'Oil) midden Anschel van der Schoor en rechts Linda (de vrouw van Jim)

IBX wordt de eerste weken in kick-start kuur gegeven (€ 65) waarbij je uitgebreid onderzoek krijgt, een manicure en de IBX behandeling icm Dadi 'Oil.
Ook krijg je een flesje Dadi 'Oil mee naar huis.

Na de kuur kun je afhankelijk van je persoonlijke nageladvies vaak een gellak aan laten brengen zodat tijdens de behandeling je nagels er netjes en verzorgd uitzien.

Ik heb zo de behoefte dit product aan iedereen te adviseren dat ik het liefst met een reclamebord in de stad ga lopen.


Om nogmaals te benadrukken hoe geweldig dit spul is: ik betaal gewoon voor mijn behandelingen, krijg absoluut geen cent om IBX en Dadi 'Oil te promoten. Maar dat ik deze producten koester moge duidelijk zijn.
Wat ik wel kreeg dat voor geen geld te koop is is de hulp van Tracy en Anschel waar ik ze enorm dankbaar voor ben.

Wanneer mijn nagels volledig zijn hersteld wil ik er nog een artikel over maken. Dus al is het een happy end, het is nog niet the end voor "mijn maffe nagels" reeks.

Heb je ook een nagelprobleem neem dan contact op met Anschel van der Schoor van Nail-Tech of Tracy Shelverton van Gorge nails.

Vond je dit artikel interessant bekijk dan ook:

mijn maffe nagels 1
mijn maffe nagels 2
Dadi 'OilOp de vakbeurs voor uiterlijke verzorging in Hardenberg 21 t/m 23 mei zijn Tracy en Anschel ook aanwezig om informatie te geven over IBX. Wil je het resultaat van mijn nagels in real life komen bekijken kan dat want ik ben er ook.

Het zijn maar nagels maar voor mij zijn ze het canvas voor mijn hobby en passie.
Ik hoop dat dit artikel heel veel mensen bereikt en helpt met nagelproblemen. Niet alleen onycholysis maar allerlei trauma nagels. Omdat je de behandeling helemaal niet ziet is dit ook voor mannen een fijne behandeling.

To be continued...
30 opmerkingen:

 1. Wauw, ik wist niet eens dat dit mogelijk is! Heel fijn dat het er is natuurlijk, ik vind de resultaten echt heel erg mooi en duidelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel fijn dat je eindelijk meer duidelijkheid hebt, en wauw het verschil op de foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zal zelf zo gefrusteerd zijn als ik dit allemaal moet meemaken. Zoveel uitgeprobeerd, maar niets helpt. Wat fijn dat de behandeling met IBX en Dadi 'Oil je echt hebt geholpen. Ik zie ook duidelijk verschil in de foto's. Dit artikel zal veel mensen helpen. Als ik zo goed behandeling en product heb ontdekt zal ik ook net zo enthousiast over vertellen. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik weet niet waar je woont, maar er zijn veel ibx salons en je ziet ze allemaal op de salon finder bij gorge.nl.Bij mij in Borne ben je welkom voor een vrijblijvende afspraaj met proefnagel. Groetjes jacqueline Groote

   Verwijderen
  2. Ik weet niet waar je woont, maar er zijn veel ibx salons en je ziet ze allemaal op de salon finder bij gorge.nl.Bij mij in Borne ben je welkom voor een vrijblijvende afspraaj met proefnagel. Groetjes jacqueline Groote

   Verwijderen
 4. Jemig meid, ik zit met open mond dit te lezen en te bekijken. Ben altijd zo sceptisch als het op dit soort dingen aan komt. Maar jemig, wat een fantastisch resultaat! Mooie nagels is natuurlijk geweldig, maar dat je pijn minder is vind ik helemaal mooi voor je. Top! Hou ons op de hoogte, zou heel graag meer willen lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw wat een verschil zeg! Wat fijn dat IBX zo goed helpt! Had er inderdaad al veel goede verhalen over gehoord. Ben benieuwd hoe je nagels er uiteindelijk uit zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een verschil op de foto's zeg! iK heb voor mijn schimmelnagels bij mijn tenen . ja sorry heel vies om ff zo te zeggen hahaha, maar ik heb toen die tabletten ook gehad, nou het heeft niet geholpen en het kan ook nog eens schade aanrichten. Gelukkig is dat niet gebeurd.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Boukje van Feet First, Bergen op Zoom25 april 2016 om 17:12

  Super he? Ik werk inmiddels al 1,5 jaar met IBX en Dadi' oil en ik verbaas me nog regelmatig over de resultaten.
  Topspul en dank voor jouw verhaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat wat een verschil! Goed artikel!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het verschil zie je echt heel goed! Ik ben ook zo blij voor jou dat je eindelijk iets ontdekt hebt dat bij jou werkt :) Je nagels zien er stukken beter uit!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh wauw wat een groot verschil zeg! Wat fijn dat je eindelijk iets hebt gevonden dat ├ęcht helpt!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een resultaat! Fijn dat je wat gevonden hebt wat helpt, je nagels zien er echt goed uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Vergeef me mijn lichte scepsis (gevoed door dezelfde vruchteloze zoektocht naar een oplossing), maar benadrukken dat iets geen reclame is vind ik te summier. Zou je bijvoorbeeld kunnen (mogen) delen wat de behandeling inhoudt, welke middelen gebruikt worden, wat de werkzame stof is, wat de (globale) kosten zijn. Ik snap dat die informatie in zekere zin 'het geheim van de smid' is, maar dat zou ik een kortzichtige gedachte vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb omschreven wat de behandeling inhoudt. Ook welke middelen er gebruikt worden en wat de kosten zijn. Er staat ook welke contactpersonen meer info kunnen geven en als je echt de ingredientenlijst ervan wil kan ik die gewoon geven.

   Verwijderen
  2. Dank voor je reactie. Ik zie inderdaad dat je de kosten noemt van een kick-start kuur, maar zijn dat de totale kosten? Of zijn er meerdere kuren nodig? En ik zal wel even Googlen naar de middelen die je noemt (zit als man niet zo in de nagelverzorgingswereld haha).

   Verwijderen
  3. Een kickstartkuur is 1x per week 3x achter elkaar. Waar ik laat behandelen wordt deze zo gegeven. Ik snap dat een man ook niet de behoefte heeft aan gellak maar er is een open ibx forum op facebook waar je ook een salon kunt vinden in je buurt. Elke salon die ibx aanbiedt is in training geweest en hanteren eigen prijzen. Uiteraard worden er veelal adviesprijzen gehanteerd. Ibx werkt in de nagel en hecht zich tussen de eigen nagelplaten. Als je daar je vraag stelt krijg je een helder antwoord en heel veel foto's van veel verschillende nagelproblemen (ook mannen).

   Verwijderen
  4. Hoe lang is afhankelijk van je eigen trauma. Ik heb al 8 jaar last en eind dec begonnen. Soms is er met een maand al geweldig resultaat, bij mij gaan we uit van een jaar en heb 1x per maand een behandeling aan de vingers, tenen 1x per 6 weken.

   Verwijderen
 13. Beste Cindy,
  Wat goed dat je eindelijk een oplossing gevonden hebt voor je nagelprobleem. En dat je hier andere mensen mee kunt helpen.
  Ik heb een vraag (omdat mijn teennagels hetzelfde beeld tonen): is het loslaten van de nagels/nagelplaat een gevolg geweest van de schimmel die door de IBX dames is vastgesteld na onderzoek van de stukjes nagel? En wordt door de behandeling met IBX/Dadi-oil ook de schimmel aangepakt? Dit wordt niet duidelijk uit het verhaal.
  Er zit blijkbaar een schimmel, daardoor gaan je nagels er zo uitzien. En deze behandeling slaat aan. Bestrijdt die ook de schimmel?
  Hoop dat je hierop een antwoord hebt, dank alvast!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hee wat een interessante informatie.
  Ik heb dit ook en ben er mee naar de huisarts gegaan en die zei dat hij er niks aan kon doen. Hij ging niet eens googlen of zo helemaal niks ! Ik moest er maar gewoon zelf mee dealen. Nou vinden ze het dan gek dat patienten allemaal het internet opgaan? Dokters weten vaak NIKS.
  Ik was er ook achter gekomen dat het onchylosis heet ofzoiets. Maar hoe kom je ervanaf ? Het enige wat ik kon vinden was dat je je nagels droog moet houden. Maar hoe dan? Je moet jezelf toch ook douchen? Ik zie mezelf niet met handschoenen aan douchen. Ik was bezorgd want ik was bang dat mijn gehele nagelbed zou gaan loslaten ! En het nagelbed is al korter geworden hier en daar wat gewoon niet mooi is. Ik moet zeggen dat jij het wel in een progressievere vorm hebt als ik en ik had het niet aan de tenen. De oorzaak zal verschillen.
  Ik zit voor mijn werk veel met emmers sop te werken en schoonmaakmiddelen. Vooral als ik ammonia gebruik dan begon mijn nagelbed los te laten. Toen ben ik handschoenen gaan dragen. Die gele huishoudhandschoen PLUS daaronder nog een wegwerphandschoen. Dus dubbele bescherming. Dit helpt alhoewel ik nog steeds grillige nagelbed randjes heb en het nog niet helemaal over is.
  Daarom dank ik je voor jouw informatie want het lijkt zo zeldzaam.
  Ben ontzettend blij voor je dat je een oplossing hebt gevonden. 8 jaar heb je ermee geworsteld ! wow !

  BeantwoordenVerwijderen
 15. O ja nog iets... ik was in de veronderstelling dat als de nagel eenmaal losgelaten is van het nagelbed dat het zich nooit meer eraan hecht. Is dat bij jou wel gebeurd? Zo op de foto's te zien ...lijkt het alsof het zich weer heeft gehecht dat vind ik echt een wonder wauw !

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hi Sietske,

  Ik ga proberen je zo te helpen :)
  Tussen je nagelplaat en je nagelbed zit een vliesje die in de volksmond een 'sole horn' heet. Dit is niet levend weefsel dat elastische is en zorgt ervoor dat de nagelplaat gehecht blijft aan de nagelbed en ook voor transportatie van de nagelplaat over de nagelbed.
  Als dit uitgedroogd is dan begint de nagelplaat los te laten van de nagelbed en dat begint bij het uit eind zeg maar.
  Wat je doet met de handschoenen is wel heel goed, maar niet genoeg.
  De elasticiteit moet hersteld worden.
  Dadi Oil kan dit voor je regelen en je moet druppelen van de achterkant van je nagel dat de olie mooi tussen je nagelplaat en je nagelbed gaat zitten, dit mag je vaker doen minstens 4-5 keer per dag. Om een salon te vinden die dit aan jou kan leveren kan je kijken op www.gorge.nl bij 'salon finder' Door dit te doen wordt jou sole horn hersteld maar niet in een dag totaal herstel verwachten - het kan echt een paar maanden duren -
  mvg Tracy Anne Shelverton

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wow, I am so excited for the help IBX and Dadi'Oil have been able to do for your nails!!! Famous Names worked many long and hour hours, days, years to perfect IBX. Hearing stories like yours warms our hearts. Thank You so much for sharing this!!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. I am so happy that you gave IBX a try. I have been using the Famous Names IBX Repair and Treatment on my clients with amazing results!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik heb na dit artikel inmiddels m'n tweede IBX behandeling gehad. Mijn nagels laten los door psoriasis. Dit is door de dermatoloog vastgesteld. Ik kan nu nog niet heel veel zien aan mijn nagels, dat kan ook niet, maar ze zijn wel al steviger geworden en aan het uiteinde van m'n nagels lijkt het dat de loslating weg gaat, dus positief tot nu toe. Volgende week de derde behandeling van de startkuur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi,
   Weet jij of je de behandelingen continu moet ondergaan om het uiteindelijke resultaat te behouden of ben je klaar na een paar behandelingen?

   Verwijderen
 20. Hoi,

  Het is nu 2 jaar later en ik vroeg me af of je nagels zo zijn gebleven na de IBX behandeling of moet je telkens een IBX behandeling ondergaan om je nagels zo te behouden?

  Ik heb het niet kunnen vinden op je blog.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Merve, de IBX kuur was 1x per maand alleen de eerste keer weer terug na 2 weken. De eerste keer wordt het ook dubbel behandeld. Uiteindelijk heb ik gemerkt de meeste profijt uit de Dadi oil te hebben gehaald en dat gebruik ik vandaag de dag nog steeds. Inmiddles heb ik al wat flessen erdoorheen gejaagd maar ze zijn het waard. Mijn nagels zijn niet verder teruggelopen en voor een echt hetstel heb je gewoon dicipline nodig.

   Verwijderen
  2. Hoi Cindy, ik was benieuwd of je alleen de dadi oil al genoeg zou zijn voor het herstellen van de nagels? Ik heb nu ongeveer 4 nagels die loslaten en waar ik idd ook onder kan kijken, ene is alleen en kronkel los en andere is al verder los. En ik wilde vragen of jij tijdens het gebruik van dadi oil ook nog steeds gel lakken deed? Ik ben erg benieuwd!

   Verwijderen
 21. hallo,Mijn kleindochter heeft zeer pijnlijke teennagels.
  Ze staan omhoog en hebben een heel klein nagelbed. Zij is 9 jaar.Drama met knippen
  Is dit iets voor haar ?????

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn van harte welkom! Vind het erg leuk als je een berichtje achterlaat.