Pagina's

vrijdag 3 februari 2017

BeNeLux kampioenschap tipboxJanuari heb ik wat minder gepost dan normaal. Het was een gekkenhuis, dit moest gebeuren dat vroeg mijn aandacht en daar moest ik veel tijd in steken. Mijn nagels heb ik flink verwaarloosd. Geen tijd voor een nailart en de verzorging liet ik ook achterwege. De ene na de andere nagel is afgebroken maar ik richtte mijn aandacht op iets anders.
Een van de leukste redenen was dus het BeNeLux kampioenschap tipbox.

Ik had er nog nooit van gehoord maar ik zocht een opleiding en kwam terecht bij Selcan.
Selcan heeft een royale salon in Drunen en geeft verschillende opleidingen en workshops. Ze nodigde mij uit een avondje te komen kijken en we hadden een klik.
We hebben honderduit gekletst over nailart en vervolgens haalde ze me over mee te doen aan de tipbox wedstrijd. Ze gaf mij een setje tips en ik ging aan de slag.

De wedstrijd wordt georganiseerd door Het Nagelgilde. Dat is een branchevereniging voor nagelstylistes maar als je maar betaald. Ook de tipboxwedstrijd kost geld.
Het regelement van 3 A4tjes leerde ik uit mijn hoofd en begon voor het eerst aan een tipbox.
Inspiratie genoeg maar ik moest met acryl werken. Retespannend.


Ik ben begonnen met de tips aan elkaar te lijmen.


Daarna heb ik een onderwater wereld gemaakt, dat was mijn thema.


Werken met acryl heb ik nog heel weinig ervaring mee maar ik kreeg er zowaar een schildpad op.


Daarna heb ik de schildpad kleur gegeven.

Op de vakbeurs 29 januari was het zover en leverde ik mijn tipbox in samen met Selcan.

Daarna begon het lange wachten, aan het einde van de dag zou de jury de uitslag uitbrengen.

In de tussentijd heb ik lekker geshopt en gekletst.

Half 5 werd de top 3 op een podium geroepen en kregen een beker. Na afloop mocht je je box met puntenlijst ophalen en evt de jury vragen om commentaar. Ik stond als eerst te wachten maar de andere deelneemsters kende de jury en zo was ik pas als 4e in staat mijn vraag te stellen. Van de 15 deelnemers ben ik 10e geworden. Dat is dus niet het beste resultaat.

Het werd rumoerig en er waren meer deelneemsters die niet blij waren met de uitslag. De 3 pagina's met regels zijn er (dacht ik) niet voor niets. Zo mag je niets kopieëren en dat hebben de nr 1 en 3 wel gedaan, de nummer 3 heeft meer dan 5mm hoogteverschil. Het loont dus om de regels compleet aan je laars te lappen.

Ik wil echt niets ten nadele van de deelneemsters zeggen, stuk voor stuk zijn het mooie boxen. Er zaten nog meer beginners bij net als ik en ook gevorderden waar je U tegen zegt.

Natuurlijk kiest iemand zelf om de regels aan de laars te lappen, je neemt een risico natuurlijk maar het kan het waard zijn.

Wat ik wel heel flauw vind is dat de jury duidelijk favorietjes heeft en de uitslag dus helemaal niet zo eerlijk is als ze doen voorkomen. Alle onafhankelijke tipboxen zijn onderin geëindigd. Zeker als je nieuw bent wil je graag weten wat er beter kan en daar een hand in krijgt die je meetrekt maar met 15 meiden die dat willen weten was het een chaos. De jury vond dat ik niet gedetailleerd genoeg had gewerkt in vergelijking met de andere boxen. Dat begreep ik niet helemaal want ik heb best gedetailleerd gewerkt maar dat werd snel overdekt met: je moet het in zijn geheel zien. Kortom ik kreeg niet een echt reden voor de lage puntentelling.

Ik ben snel vertrokken maar heb met een paar meiden mogen praten en die konden op voorhand zelf ook al de winnaars opsommen. De werkwijze is al zo bekend dat je er geen naam op hoeft te zetten.

De tipboxwedstrijd heeft mij ruim €60 gekost en weinig opgeleverd. De deelnemende meiden hebben meer tips gegeven dan het nagelgilde en hun tips waren nog gratis ook haha. Ik ben waarschijnlijk een van de weinigen wie dit bedrag heeft betaald want ik kreeg te horen dat de rest het onder tafel had geregeld... lekker dan.

Het was heel leuk en leerzaam om aan mijn tipbox te werken maar of ik nog mee ga doen met een wedstrijd na deze ervaring.....

Op volgorde van aantal punten begin ik met de nummer 1 en zo tellen we af:

Soňa Dobrozemská-NieropVera Langeslag

Lisette Bijvank

Afbeeldingsresultaat voor jim daly

Marana van der Zanden-Sultan
Melissa Veldman

Arieta van Heuckelum
Els Wauters

Danielle Stoutjesdijk

Petra van den Bosch

Selcan Ercan


Annemarie Dirven

Inge van Lingen

Claudia Frerejean

Melanie Scholte
Omdat meerdere deelnemers het vieze spelletje doorhadden zijn ze toch verhaal gaan halen.
In plaats van diskwalificatie zijn er wat puntjes en bekers teruggenomen en vernam ik via een berichtje op facebook de gewijzigde punten.

Nieuwe stand Benelux Tipboxwedstrijd
Achteraf is naar voren gekomen dat tijdens de Benelux Tipboxwedstrijd bij twee deelnemers hoge punten zijn gegeven voor originaliteit terwijl de tipbox een kopie blijkt te zijn van een bestaande afbeelding. Uiteraard is het voor juryleden niet mogelijk alle bestaande afbeeldingen uit hun hoofd te kennen. Wij hebben echter gemeend de punten die gegeven waren voor originaliteit aan te moeten passen bij betreffende deelnemers. Dit heeft tot gevolg dat de uitslag gewijzigd is.
Hieronder staat de nieuwe uitslag:

Wat jammer dat het Nagelgilde geen enkele stimulans aan nieuwe deelnemers geeft, ook om ermee door te gaan. De wedstrijd heeft voor veel deelnemers een zure smaak in de mond achtergelaten.

Vind jij de wedstrijd eerlijk verlopen?


5 opmerkingen:

 1. Een probleem bij jury's is altijd smaak, wat de een mooi vind, vind de andere minder mooi. Sommige stylen van hierboven die hoog zijn geëindigd vind ik niks, maa wel kunstig. Die van jou vind ik dan weer erg leuk om te zien. Meer mijn smaak.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw wat gaaf dat je daaraan mee hebt gedaan! Vind die van jouw wel echt heel leuk geworden hoor! Wat zonde dat de jury al bevooroordeeld was en dat de puntentelling niet eerlijk verliep. 60 euro is aardig prijzig inderdaad, maar wel gaaf om een keer gedaan te hebben lijkt mij ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow, niet normaal zeg wat je gemaakt hebt!! Ik dacht dat het van de winnares was totdat ik verder las. Ik wist echt niet dat je zo goed kan verven/tekenen. Jammer dat er zo weinig wedstrijden zijn met echte onafhankelijke jury's. Dat is net zoiets als op fb ofzo waarbij je dan de meeste stemmen voor je nail art moet hebben, oftewel de meeste vrienden :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat gaaf dat je aan zo'n kampioenschap hebt meegedaan! Ik wist niet eens dat zulke wedstrijden bestonden. Ik vind je creatie heel gaaf, wat kun jij goed tekenen zeg. Wel jammer dat je er met een rotgevoel bent weggegaan.

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn van harte welkom! Vind het erg leuk als je een berichtje achterlaat.